tiistai 2. huhtikuuta 2013

vilhelmiinat.

Olen himoinnut viime aikoina keksejä, joista tulee lapsuus mieleen. Eilen toimerruin sitten leipomaan. Ajattelin aluksi tehdä Hannatädin kakkuja, mutta koska meillä ei ollut kermaa, päädyinkin vilhelmiinoihin. Nämä on tosi hyviä ja superhelppoja tehdä - ja tosiaan, ainekset löytyy aina kaapista.


vilhelmiinat n. 20 kpl
100g voita
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1 keltuainen
1rkl siirappia
1tl soodaa
2½dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää keltuainen ja siirappi, sekoita. Lisää joukkoon sooda sekä jauhot, sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta kaksi tankoa leivinpaperille uunipellille (jätä taikinatankojen väliin leviämisvaraa). Paista 200 asteessa n. 10min, kunnes tangot ovat levinneet ja kauniin ruskeita. Leikkaa viipaleiksi heti, sillä taikinatangot jähmettyvät jäähtyessään.