tiistai 29. marraskuuta 2011

suklaakonvehdit tryffelitäytteellä.

Onpahan ollut taas taukoa. On tullut reissattua ja koettua taas niin paljon hyviä ja huonojakin asioita etten ole jaksanut keitellä oikein mitään. Ajattelimisen aihetta riittää asian jos toisenkin saralla, enkä ole saanut aikaiseksi kehitellä edes minkäänlaista joulukalenteria blogiin. Ehkä se tästä taas kun elämä alkaa rullaamaan normaaliin tahtiin..

Tällaisia konvehteja tein tässä joku päivä, kun harjoittelin suklaan temperointia. Konvehdit saivat täytteekseen appelsiiniliköörillä maustettua suklaatryffeliä.


suklaatryffeli
225g suklaata (itse käytin kaikki maito- & valkosuklaajämät joita kaapista löytyi, mutta ihan maun mukaan..)
3/4dl kuohukermaa
15ml cointreauta
25g suolatonta voita

Kiehauta voi ja kerma kasarissa varovasti koko ajan sekoittaen. Sulata joukkoon paloiteltu suklaa, sekoita joukkoon likööri. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia. Pyörittele tryffelistä palloja. Jos et halua käyttää tryffeliä konvehtien täytteenä, tryffelipallot voi pyöritellä esmes kookos- tai suklaahiutaleissa.

---

Suklaan temperoinnilla saadaan suklaa muutettua konvehtiin otolliseksi - temperointi parantaa suklaan suutuntumaa, ulkonäköä ja rakennetta. Temperoimaton suklaa esimerkiksi sulaa sormiin samantien, toisin kuin temperoitu suklaa.

Hyviä ohjeita suklaan temperointiin löytyy esmes Kinuskikissan sivuilta. (:

tumman suklaan temperoiminen
Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Lämmitä suklaasula 48-50 asteiseksi. Sen jälkeen jäähdyttele suklaata esim. kylmässä vesihauteessa kunnes suklaan lämpötila on 27-28 astetta, jonka jälkeen suklaa tulee vielä lämmittää 31-32 asteiseksi (muutama sekunti mikrossa riitti ainakin minulla tähän..). Valuta/pursota konvehtivuoan pohjalle hieman suklaata, aseta tryffeli vuokaan ja valuta päälle vielä suklaata niin että muotti täyttyy. Heiluttele vuokaa jotta konvehtien pinta tasoittuu, lopuksi puhdista lastalla ylimääräinen suklaa konvehtivuoan pinnalta. Laita konvehdit jääkaappiin kovettumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti