sunnuntai 27. tammikuuta 2013

sunnuntain blinit.

Tämän blogin puolella ollaan vietetty hiljaiseloa pitkään, koska syksyllä minua ja J:tä kohdannut iloinen, mullistava elämänmuutos on kääntänyt ajatukset tulevaan. Leipominen onkin nyt jäänyt vähemmälle kun olen hössöttänyt ihan muista asioista. Silloinkin kun olen jotain jaksanut leipoa, ei kiinnostus ole riittänyt niin pitkälle että olisin saanut postailtua keitoksiani tänne blogiin.


Ehkä pieni tauko on kuitenkin tehnyt hyvää. Sain joululahjaksi ihanan Kitchen Aid-monitoimikoneen, jolla onkin tullut pyöräyteltyä leipätaikinaa harva se päivä. Viikko sitten innostuin pyöräyttämään toffee cookie popseja, muutama päivä takaperin tein porkkanakakun. Tänään puolestaan paistettiin sunnuntain kunniaksi vino pino blinejä. 

Blinit ovat minulle suhteellisen uusi tuttavuus, enkä ole niitä itse ennen tehnytkään. Taikinan aloitin eilen illalla ja annoin tekeytyä yön yli jääkaapissa. Blinipannua meillä ei (muistaakseni?) ole, joten paistoin pieniä blinejä ihan vaan normipannulla. Koska en halunnut häärätä vähän väliä keittiössä, paistoin koko taikinan kerralla ja siirsin valmiit blinit uuniin n. 50 asteeseen niin että ne pysyivät lämpimänä koko ruokailun ajan.

Ohje on Myllyn Paras-sivustolta. Ainoa muutos minkä tein, oli kuivahiivan käyttö (sekoitin puoli pussia kuivahiivaa kylmään maustamattomaan jogurttiin). Blinien kanssa meillä oli mätiä, kylmäsavulohta, smetanaa, suolakurkkuja, hunajaa, raputartaria ja punasipulia.

blinit n. 10kpl
4dl maustamatonta jogurttia
½pss kuivahiivaa
2½dl tattarijauhoja
1tl sokeria

Sekoita tasaiseksi, anna taikinan tekeytyä jääkaapissa yön yli.

1½dl kuumaa maitoa
suolaa
1rkl voisulaa
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan  valkuainen vaahdotettuna

Sekoita taikinajuureen loput ainekset (lisää vaahdotettu valkuainen viimeisenä juuri ennen paistoa). Paista pannulla voissa, miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoa kuumana.

perhe koolla pöydän äärellä.

2 kommenttia: