maanantai 25. maaliskuuta 2013

pasha.

Joka pääsiäinen suunnittelen valmistavani ihanaa pashaa. Tasaisesti joka pääsiäinen asia onkin sitten jäänyt siihen suunnitteluvaiheeseen, korkeintaan käyn ostamassa sellaisen pienen valmispashapurkin kaupasta ja herkuttelen sitten sillä. Tänä vuonna tein vihdoinkin poikkeuksen. Astetta raskaampi herkku ei vaan voi olla pahaa :D Valmistuskaan ei ole ollenkaan vaikeaa, tosin aikaa perinteisen pashan valmistus vie.  


2dl kermaa
250g maitorahkaa
100g voita
1 kananmunankeltuainen
1½dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu & raastettu kuori
n. 1/4 appelsiinin mehu & raastettu kuori
+ appelsiinin hedelmäliha pienittynä pashan joukkoon
maun mukaan pashan joukkoon voi lisätä esim. rusinoita, mantelirouhetta, kuivattuja karpaloita tai hedelmäpaloja n. ½dl kutakin

Vaahdota kerma, sekoita joukkoon maitorahka. Vaahdota toisessa kulhossa voi ja sokerit. Lisää voi-sokeriseoksen joukkoon keltuainen, sekoita hyvin. Lisää myös sitruunan ja appelsiinin kuoriraasteet sekä mehut. Yhdistä voi-sokeriseos sekä rahkakermavaahto. Lisää haluamasi sattumat, sekoita. Kaada pashatäyte kostealla sideharsolla vuorattuun siivilään, taittele harso pashan päälle ja valuta jääkaapissa seuraavaan päivään. Pashan voi toki valuttaa vaikkapa suodatinpussilla vuoratussa kahvinsuodattimessa.

1 kommentti: