sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

valkosuklaa-sitrusjuustokakku.

Aina on hyvä syy leipoa kakku. Tällä kertaa se syy oli kevät ja muuttomme uuteen asuntoon. Keväisissä tunnelmissa syntyi ihanan raikkaanmakuinen, valkosuklaalla maustettu sitrusjuustokakku.


pohja
170g digestive-keksejä (tai muita keksejä, esim. domino)
75g voita sulatettuna

Murskaa keksit ja yhdistä voisulan kanssa. Painele keksimuruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halk. n. 24cm) pohjalle.

täyte
2,5dl kermaa
200g appelsiinituorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
sokeria
vaniljasokeria
100g valkosuklaata
½ sitruunan mehu
4 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto, sitruunan kuoriraaste sekä sulatettu valkosuklaa. Lisää sokeria sekä vaniljasokeria makusi mukaan. Kiehauta sitruunan mehu, sulata liotetut liivatelehdet mehutilkan joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita hyvin. Tarkista vielä täytteen maku, lisää tarvittaessa sokeria. Kaada täyte vuokaan, hyydytä kakkua kylmässä ainakin pari tuntia ennen kiilteen lisäämistä.

kiille
3dl appelsiinimehua
3 liivatelehteä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10min. Kiehauta tilkka appelsiinimehua, sulata liivatelehdet kuumaan mehutilkkaan. Lisää loput mehusta, sekoittele hetki ja valuta liivate-mehuseos varovasti hyytyneen juustokakun pinnalle. Hyydytä jääkaapissa vielä ainakin tunti, tai kunnes kiille on kokonaan hyytynyt.

Kakun koristelin valkosuklaalla sekä mandariinilohkoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti