keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

suklaa-appelsiinikerroskakku.

Vietettiin pääsiäistä J:n sukulaisten kanssa. Menu oli marokkolainen, mutta sain itse päättää mitä teen jälkkäriksi. Ja mähän päädyin taas kakkuun, koska mulla ei ole mitään mielikuvaa sittä millasia jälkiruokia Marokossa syödään, (vai syödäänkö..). Kakku on myös helppo jälkkärivaihtoehto isolle porukalle.



Kerroskakku on ainakin omasta mielestä juhlavan olonen, mutta oikeesti tää kakku oli tosi vaivaton toteuttaa. Sellasia jälkkäreitä mä mielelläni teenkin. 

suklaa-appelsiinikerroskakku
brownies-kakku
125 g voita tai margariinia

75 g appelsiinikrokantti suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja


n. ½dl appelsiinimehua pohjan kostutukseen
Sulata kattilassa voi. Sulata varovasti joukkoon myös paloiteltu suklaa. Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita kananmunat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi joukkoon myös jauhot. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 15min.

Anna kakun jäähtyä ja siirrä se tarjoilualustalle. Kostuta pohja appelsiinimehulla. Mehu imeytyy kakkuun paremmin kun pistelet kakkupohjaan haarukalla reikiä ennen kostutusta. Pese tarvittaessa irtopohjavuoan reunarengas ja aseta se uudelleen kakun ympärille.

suklaa-appelsiinitäyte
2dl kermaa
150g maitosuklaata
100g appelsiinituorejuustoa
3 liivatetta
3cl cointreauta

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja lisää vaahdon joukkoon. Kiehauta likööri, sulata joukkoon liotetut liivatteet ja lisää liivateseos ohuena nauhana suklaavahhdon joukkoon. Kaada täyte browniespohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa väh. 3h ennen seuraavan täytteen lisäämistä. 

Valmista valkosuklaa-appelsiinitäyte samalla menetelmällä ja lisää se suklaatäytteen päälle:

appelsiini-valkosuklaatäyte
2dl kermaa
130g valkosuklaata
100g appelsiinituorejuustoa
3 liivatetta
3cl cointreauta


Kakun kanssa maistui Achel Bruin trappist-olut.

4 kommenttia:

  1. Kakku oli todella hyvää ja jälleen aivan valtavan ihanan näköinen. <3

    VastaaPoista
  2. olisikohan tuo likööri mahdollista korvata jollain muulla? :) näyttää erittäin hyvältä, ajateltiin kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. heips! minusta tuon liköörin voi ihan hyvin korvata vaikkapa appelsiinimehulla (: voit käyttää esim. samaa mehua, jolla kostutat pohjan.

      Poista
  3. selvä kiitos paljon! :)

    VastaaPoista