torstai 19. huhtikuuta 2012

potut uunipottuina.

Arkiruokien postaaminen on jäänyt blogissani vähemmälle. Nyt ajattelin kuitenkin tehdä muutoksen, sillä huomaan tuskailevani valitettavan usein kysymyksen "mitä taas tänään syötäisiin" kanssa. En ole mikään huippukokki ja tykkään tehdä yleensä aika yksinkertaista ruokaa. Olkoot nämä hyväksi toteamani arkiruokareseptit kuitenkin blogissani säilössä edes itselleni, jotta muistaisin palata niihin joskus toistekin.

Tässä yksi päivä teki mieli pitkästä aikaa uunipottuja, joten järjestin muutaman onnekkaan rosamundan uuniin. Sillä aikaa kun potut kypsyivät, valmistin niille nopean kasvistäytteen.


uunipotut kasvistäytteellä

4 rosamundaa

Töki pestyihin perunoihin reikiä haarukalla. Kääri potut folioon ja kypsennä 200 asteessa noin tunnin verran. Tee valmiiseen perunaan ristiviilto ja purista perunaa niin että se hieman aukeaa. Lusikoi päälle täyte ja avot.

täyte
2dl kermaviiliä
1dl turkkilaista jogurttia
1,5dl kalamata-oliiveja
1dl aurinkokuivattua tomaattia
1/4 punasipulia
½ suolakurkku
n. 10cm pala tuorekurkkua

sitruunamehua
sokeria
suolaa
sitruunapippuria
persiljasilppua
ruohosipulisilppua

Pilko kasvikset pieniksi (muista valuttaa ylimääräinen neste pois). Sekoita kermaviili ja turkkilainen jogurtti, lisää kasvikset ja mausta seos. Anna tekeytyä jääkaapissa kunnes perunat ovat valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti