tiistai 29. toukokuuta 2012

cake pops!

Hoplaa! Viime aikoina on tullut kokattua harmittavan vähän, lähinnä vain jotain nopeaa, helppoa ja tylsää. Ja tosiaan hyvin harvakseltaan. Lämpimät ilmat houkuttelevat liikkeelle, eivät hellan ääreen. 

Tänään ei enää ollutkaan ihan yhtä lämmintä mitä tässä viime aikoina ja satuin olemaan kotona. Tein itselleni kulhollisen boolia koska vaan huvitti. Sitä oli sitten kiva siemailla pitkin päivää, tuleepahan juotua muutakin kuin kahvia eikä kroppa pääse kuivumaan entisestään.

kurkkubooli
1 kurkku viipaleina
3 limeä viipaleina
1l omenatäysmehua
1l karpalo-kivennäisvettä
2cl Monin Mojito Mint-siirappia tai tuoreita mintunlehtiä
(2cl Monin kurkkusiirappi)


Tänään jaksoin myös taiteilla nyttemmin pinnalla olleita cake popseja Glorian ruoan ja viinin ohjeella. Kakkupohja onkin jo lukuisia kertoja leipomani mutakakun ruotsalainen versio (ja minun mielestä amerikkalaista parempi) eli kladdkaka. Vaniljajätskiä kylkeen niin tää on jotain niiiiiin hyvää. Melkein harmitti että tällä kertaa en voinut syödä kakkua uunituoreena sellaisenaan.

no okei vähän maistoin..

Periaatteessahan cake popseihin voi käyttää melkein mitä tahansa kakkupohjaa ja hilloa niin että koostumuksesta vain saa oikeanlaisen. Sekaan voi sitten heitellä mitä ikinä tekeekin mieli. Tässä kuitenkin Glorian ruoka ja viini-lehdessä julkaistu ohje.

Esmes youtubesta löytyy hyviä videoita popsien tekemiseen, kannattaa vilkasta nopeasti läpi ennen kun rupeaa tekemään.

kladdkaka
2 kananmunaa
3dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
ripaus suolaa
100g voita
2dl vehnäjauhoja

Sulata rasva kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää sokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kananmunat  ja loput aineet. Paista voidellussa irtopohjavuoassa (halk. n. 22cm)  200 asteessa 20-30min. Kakku saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi.



..lisäksi
3/4dl murennettuja keksejä (esim. suklaapikkuleipiä)
1/2dl suklaarouhetta
2rkl hillloa

300g suklaata sulatettuna
koristeita (esim. nonparelleja)
+ tikkaritikkuja

Murenna hieman jäähtynyt kakkupohja kulhoon. Lisää keksinmurut, suklaarouhe ja hillo. Massan tulee olla pehmeää, jotta siitä voi muotoilla palloja. Lisää tarvittaessa hilloa.

Muotoile taikinapallot esim. leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paina tikuilla palloon reikä, jonka jälkeen dippaa tikun päätä sulatettuun suklaaseen ja työnnä takaisin palloon (kun suklaa jähmettyy, tikut eivät irtoile popseista) Siirrä taikinapallot tikkuineen hetkeksi pakkaseen. 

Pyöräytä hieman jähmettyneet popsit suklaasulassa, koristele esim. nonparelleilla, kookoshiutaleilla, pähkinärouheella.. ja siirrä jääkaappiin jähmettymään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti