Raparperipuskat ne taas rehottaa ja ai että mää tykkään! Sain jo aiemmin Nna:lta pussillisen raparperia, mutta koska olen ollut viimeaikoina verrattoman laiska kotikokki, tein siitä raparperisatsista vain kiisseleitä ja hillokkeita. Eipä se vaikeusaste siitä sitten sen jälkeen juurikaan kasvanut, joskus on kuitenkin ihan jees mennä siitä mistä aita on matalin. Eikä raparperipaistoksessakaan sitäpaitsi mitään vikaa ole, vaniljajätskiä kylkeen niin kyllä kelpaa!
En tosiaankaan jaksanut ruveta edes erikseen mittailemaan aineksia, senkus vaan heitteli ja sekoitteli ihan mututuntumalla. Tämän jälkkärin kohdalla se ei ole niin justiinsa. Muuten suosittelen kyllä seuraamaan leivonnassa tarkasti ohjetta ettei tule sitten mitään ikäviä yllätyksiä.. Tässä aika monessakin paikassa julkaistu perusohje raparperi (tai vaikka omena- tai päärynä-) paistokselle.
raparperipaistos
500g raparperia
1,5dl (fariini)sokeria
100g voita
2dl neljän viljan hiutaleita
1dl (fariini)sokeria
1dl vehnäjauhoja
kanelia
lisäksi: vaniljajäätelöä
Pilko raparperi ja laita voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle sokeri.
Pehmitä voi, nypi joukkoon muut ainekset. Levitä raparperipalojen päälle. Kypsennä paistosta uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia.
Jos tää on se, minkä mä söin, niin hyvää oli, maiskis
VastaaPoista