keskiviikko 23. toukokuuta 2012

valkosuklaa-mansikkajuustokakku (+ kananmunaton kakkupohja).

Noniin, pitkästä aikaa leivontatouhuja taasen. Vähän ex tempore sain viime keskiviikkona järkättyä tämän viikon Mikkelin työvuorot pois, mikä tarkoitti sitä että perjantaina tein viimeisen työvuoroni. Ilman kakkua ei kuulemma ollut töihin tulemista.

Juustokakkua toivottiin, ja ajattelin tehdä mansikka-valkosuklaakakun browniespohjalla, edellisen kakun tavoin. Myöhäisen kauppareissuni päätteeksi tajusin kuitenkin kananmunien jääneen kauppaan, eikä siinä sitten auttanut muu kuin alkaa soveltamaan. Ehkä onni onnettomuudessa, koska kakun, ja erityisesti pohjan reseptiä minulta pyydeltiin jälkeenpäin.

Tämmönen kakku siitä sitten tuli! Anteeksi taas tää suoraansanottuna aivan paska kuva, jonka räpsäsin puhelimella jääkaapista (heseketsupitki sielä taustalla ja kakkukin jo korkattu.. :D) kun en työkiireitten lomassa jaksanut ruveta kakkua kylmästä nostelemaan.


Tällä pohjan ohjeella saa leivottua myös hyvän kananmunattoman täytekakkupohjan, kun vain tuplaa raaka-ainemäärät.

mansikka-valkosuklaa tuorejuustokakku
kananmunaton suklaapohja
2dl sokeria
4dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1dl vettä
1dl (appelsiini)mehua
100g suklaata sulatettuna
100g voita sulatettuna
(mehua kostutukseen)

Sekoita kuivat aineet. Lisää vesi ja mehu, sulatettu voi ja suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan, paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä. Irrota pohja varovasti vuoasta ja siirrä halutessasi tarjoilualustalle. Pese tarvittaessa vuoan reunat & kostuta kakkupohja. Kiinnitä reunavuoka takaisin kakun ympärille ennen täytteen lisäämistä.

täyte
4dl kermaa
200g tuorejuustoa
150-200g pakastemansikoita
130g valkosuklaata
(sokeria)
5 liivatetta
tilkka mehua

Notkista tuorejuusto, vaahdota kerma. Yhdistä. Lisää sulaneet mansikat tuorejuustovaahdon joukkoon mehuineen päivineen. Sulata suklaa ja lisää vaahdon joukkoon. Kiehauta mehutilkka ja sulata liotetut liivatteet mehun joukkoon. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon, sekoita huolellisesti. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Hyydytä kylmässä väh. 3 tuntia.

1 kommentti: