sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

hyydytetty schwarzwaldinkakku.

Kirsikkalitra irtoaa jo suhteellisen halvalla ja halusin kokeilla tänä vuonna Apsinkin leipomaa kirsikkakakkua. Kyllä mä ihan oikeasti aluksi suunnittelin sitä täytekakkuversioo mutta oon varmaan tehny ja syöny täytekakkuja elämäni aikana jo ihan liikaa kun niiden tekeminen tuntuu niin toivottoman tylsältä. Meidän teki J:n kanssa muutenkin juustokakkua enemmän mieli, joten pyöräytin sitten tällaisen hyydytetyn kakkuversion. Oli ihan taivaallisen hyvää! Cake pops-ohjeessa postaamani kladdkaka-pohja on täydellistä (vaikka unohdin kostuttaa pohjan se toimi silti ihan hyvin), suklaakerroksesta tein aika makean ja päälimmäiseen ranskankerma-täytteeseen lisäsin sitten puolestaan vähän vähemmän sokeria. Tätä on kyllä pakko tehdä vielä uudestaan! Jaksaisinkohan kokeilla vielä sitä normi schwarzwaldinkakkuakin tässä joku päivä..

Ohje on mitoitettu halk. n. 24cm irtopohjavuokaan. Heeringin kirsikkalikööriä saa Alkosta, jos oman Alkon hyllyltä sitä ei löydy etkä jaksa sitä tilata niin vaihtoehtoisesti voi myös käyttää vaikka väkevää kirsikkaviiniä (Chymos) tai Lindemans Kriek-kirsikkaolutta, jotka molemmat ovat makeita ja tosi kirsikkaisen makuisia juomia. Sokerin kanssa kantsii olla siis tarkkana koska liivate-likööriseos makeuttaa täytettä jonkin verran.


hyydytetty schwarzwaldinkakku

kladdkaka-pohjan ohje löytyy täältä

suklaatäyte
2dl kermaa
200g philadelphia-tuorejuustoa
n. 1dl kirsikoita
n. 150g maitosuklaata
(sokeria)
4 liivatelehteä
3cl kirsikkalikööriä

Vaahdota kerma, lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja sulatettu suklaa. Poista kirsikoista kivet ja pilko hedelmälihat pieniksi paloiksi, sekoita täytteen joukkoon. Kiehauta kirsikkalikööri, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Mausta täytettä vielä halutessasi sokerilla. Hyydytä täyte jääkaapissa tai pakkasessa ennen kuin valmistat ranskankerma-täytteen.

ranskankerma-täyte
2dl kermaa
150g ranskankermaa
sokeria
vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3cl kirsikkalikööriä
+ tuoreita kirsikoita

Vaahdota kerma, lisää joukkoon ranskankerma. Sulata liivatteet kuten suklaatäytteessäkin, ja lisää ohuena nauhana täytteen joukkoon. Mausta seos sokerilla ja levitä suklaatäytteen päälle. Hyydytä ja koristele kakku tuoreilla kirsikoilla.


1 kommentti: