tiistai 26. kesäkuuta 2012

jäätelöä ja kääretorttua banaanista.

Vietin eilen vapaapäivää yksikseen kotona ja sääkin oli sen verran kurja ettei huvittanut oikein lähteäkään mihinkään. Tylsyyksissäni rupesin sitten heilumaan taas keittiön puolella, jäätelö ja kääretorttu kuulostivat sopivan helpoilta puuhasteltavilta. Banaani-rosmariinijäätelöä kokkailtiin joskus aikaa sitten jossain muuten aika turhanpäiväisessä ruokaohjelmassa, joka sattui pyörimään sillä hetkellä tämän sohvaperunan telkkarissa. Jälkkäri on kuitenkin aika ajoin palannut mieleen, vaikka en muistakaan reseptiä sen tarkemmin. Rosmariini antaa kivan twistin banaanille, mutta muuten tämä oli kyllä aika arkinen jälkkäri. Uunissa kypsennetty banaani on itsessään ihanan makeaa, kermaa lisäämällä olisi jälkkäristä saanut vielä vähän epäterveellisemmän täyteläisemmän makuisen. No, ehkä ensi kerralla sitten..

banaani-rosmariinijäätelö
4 banaania
rosmariininoksia
sokeria
2dl vaniljajogurttia
1,5dl täysmaitoa
2cl banaanilikööriä

Leikkaa banaanin kuoriin viilto pitkittäin. Työnnä rosmariininoksia viillon ja hedelmälihan sisälle. Kypsennä banaaneja 200 asteessa 20-30min kunnes hedelmäliha on pehmennyt. Jäähdytä ja poista rosmariininoksat. Koverra hedelmäliha kulhoon, lisää muut ainekset ja soseuta. Pyöräytä seos jäätelökoneessa ja siirrä vielä pakkaseen jähmettymään.


banaani-suklaakääretorttu

kääretorttupohja
3kananmunaa
1dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
1/4dl kaakaojauhetta
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
+ sokeria

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Siivilöi muut ainekset vaahdon joukkoon, kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunivuoalle, paista 225 asteessa 5-8min. Kumoa valmis pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Jäähdytä.

banaanihillo 1 kääretorttuun
2 banaania
sokeria maun mukaan
½-1dl vettä
loraus sitruunamehua

Viipaloi banaanit ja lisää viipaleet kattilaan yhdessä muiden ainesten kanssa. Keittele kunnes banaanit ovat pehmetteet, lisää tarvittaessa vettä (ja sokeria maun mukaan). Soseuta hillo halutessasi tasaiseksi ja anna jäähtyä.

suklaakermatäyte 
(tähän lisäsin vielä 2dl rahkaa koska pidän rahkakermavaahdosta enemmän, tällöin täytettä jää hieman yli ja sillä voi vaikka kuorruttaa valmiin kääretortun)

2dl kermaa
1prk (120g) maitosuklaavanukasta
1rkl vaniljakreemijauhetta
2rkl kaakaojuomajauhetta
sokeria maun mukaan

Vaahdota kerma, sekoita joukkoon muut ainekset.

Levitä banaanihillo ja kermatäyte kääretorttupohjan päälle. Rullaile napakaksi leivinpaperia apuna käyttäen (itse käännän kääretortun yleensä vielä sanomalehteen niin paketti pysyy napakasti kasassa). Nosta kääretorttu jääkaappiin tekeytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti