tiistai 23. lokakuuta 2012

maailman helpoin suklaakakku (kladdkaka)

Blogiavaruudessa kun seikkailee, aina välillä tulee vastaan samat ohjeet uudelleen ja uudelleen. Viimekertainen tuplasuklaakakku katosi  parempiin suihin aivan liian nopeasti, ja tarvitsin vieroitusoireisiin äkkiä kriisiapua. Päädyin tämän maailman helpoimman suklaakakun leipomiseen, joka tuli viimeisimpänä minua vastaan Kädenvääntöä-blogissa.

Ihan ensiksi pitää kyllä sanoa, että lähes identtinen ohje löytyy blogistani jo aikaisemmin kladdkakan nimellä. Tämä onkin periaatteessa sama kakku, taikinan sekaan vain heitellään mitä mieli tekee - suklaapaloja, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä.. Minulla oli tässä kakussa murennettuja minttudominon palasia, minttusuklaakarkkeja, cashewpähkinöitä sekä karkeasti rouhittua valkosuklaata.

vaatimaton ulkonäkö, mutta sisältä syntisen tahmea suklaakakku. 

Elikkä tässä toinen ohje mutakakun ruotsalaiselle versiolle, johon jokainen voi lisätä mieltymystensä mukaan oman twistinsä:

maailman helpoin suklaakakku
150g voita
3dl sokeria
2 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4rkl kaakaojauhetta
1,5dl vehnäjauhoja

+ suklaapaloja, pähkinöitä yms. oman maun mukaan

Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon sokeri, sekoita tasaiseksi ja tarkista että massa ei ole kuumaa. Lisää kananmunat ja sekoita massa taas tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon kaikki loput aineet. Kaada taikina voideltuun vuokaan, paista 200 asteessa 20min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti