torstai 18. lokakuuta 2012

tuplasuklaakakku.

Viikkoni alkoi hieman huterasti, joten tein "lohdutukseksi" kakkua. Kyllä niitä syitä herkutteluun löytyy aina. Sitäpaitsi päivästä ei vaan voi tulla huono, jos sen aloittaa syömällä aamupalaksi juustokakkua.

Tämä on tosi simppeli kakku, ja vieläkin herkullisempi mitä odotin. Harmi vaan että nyt kakku on jo tuhottu viimeistä murua myöten.

Tein kakun halk. 18cm pikkuvuokaan, normimittaiseen irtopohjavuokaan suosittelen tekemään kakun 1½-2-kertaisena (paitsi pohjaan riittää hyvin tässä ohjeessa käytetty keksi ja voimäärä, ellet haluat extrapaljon pohjaa, niinkuin minä tähän kakkuun).


pohja:
1 pötkö (175g) minttudominoita
80g voita

Murskaa keksit, sulata voi. Sekoita keskenään, taputtele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle (ja halutessasi myös reunoille).

täyte:
2½dl vispikermaa
200g mascarponea
100g valkosuklaata
100g maitosuklaata
4 liivatelehteä
n. 4cl kaakaolikööriä (tai muuta nestettä liivatteiden sulatukseen)

Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon notkistettu mascarpone. Jaa vaahto kahteen osaan. Sulata suklaat, sekoita toiseen vaahtoon maitosuklaa ja toiseen valkosuklaa. Kiehauta nestetilkka ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita puolet liivateseoksesta maitosuklaavaahtoon, puolet valkosuklaavaahtoon. Kaada vuokaan ensin maitosuklaatäyte, ja sen päälle varovasti valkosuklaatäyte. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään kolme tuntia.

Koriste esmes. suklaapaloilla & mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti