maanantai 5. marraskuuta 2012

leipäjuusto-puolukkapiiras.

Ei olisi itselle tullut mieleen upottaa leipäjuustoa makeaan piiraaseen, mutta nähdessäni puolukka-leipäjuustopiiraan ohjeen tiesin heti, että tätä on kyllä pakko kokeilla. Rakastan narinajuustoa! Piirakasta tuli sitäpaitsi tosi hyvää, vaikka Maistuis varmaan sullekin-blogista nappaamani reseptin reseptikuva oli kyllä moninverroin kauniimpi kuin minun hätäisesti kyhäämäni piiras. En löytänyt kaapista edes perunajauhoja, jossa olisin voinut jäiset puolukkani pyöräyttää, niin ettei taikina olisi värjäytynyt. Onneksi maku oli todellakin kohdillaan! Parasta piiras on lämpimänä, kun juusto on vielä aavistuksen pehmeää, mutta kyllä tämä maistui kylmänäkin. Myös punaherukat, vadelmat, lakat tai karpalot voisivat sopia tähän piiraaseen hyvin. 


leipäjuusto-puolukkapiiras
75g voita
½dl sokeria
1 kananmuna
1½dl jauhoja
1tl kardemummaa
1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se reunoja myöten voideltuun piirakkavuokaan.

200g leipäjuustoa
200g puolukoita
3 kananmunaa
1prk (200g) kermaviiliä
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Sekoita kermaviili, kananmunat ja sokerit tasaiseksi. Kaada seos piirakkavuokaan, lisää päälle paloiteltu leipäjuusto sekä puolukat. Paista 200 asteessa n. 40min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti