sunnuntai 25. marraskuuta 2012

avokadopastan myöhäinen rantautuminen keittiööni.

Safkaa-kirjan ilmestymisen jälkeen avokadopastahuuma on valloittanut Suomen. Itse olin aluksi vähän skeptinen. Avokadon yhdistäminen lämpimään ruokaan ei houkutellut, enkä erityisemmin ole myöskään pastan ystävä. Viimeviikkoisella Lanzaroten reissullamme söimme kuitenkin päivittäin avokadoja, kun ne olivat siellä niin halpoja. Yhtenä päivänä miniäsiskoni Nna pyöräyttikin meille sitten kulhollisen kuulua avokadopastaa. Eipä sitä käy kieltäminen, olihan se ihan tavattoman hyvää. Tänään kaipasin jotain helposti valmistuvaa apetta, ja päätin kokeilla avokadopastan valmistusta itsekin. Jos siellä nyt vielä on joku minuakin mattimyöhäisempi, joka ei avokadopastaa ole päätynyt kokeilemaan, niin suosittelen korjaamaan tilanteen.

Avokadopastassa on maun lisäksi paljon muutakin hyvää, sillä siinä ei kypsennetä muuta kuin pasta. Ja mitä vähemmän kypsennystä, sitä paremmin ravintoaineet säilyvät. Terveysvaikutuksistaan tunnetut avokado, chili, sitruuna & valkosipuli sekä yrttien sisältämä lehtivihreä ovatkin oikeita ravintopommeja. Hyvin spessulla tavalla avokadopasta onnistuu olemaan samalla freesi mutta ruokaisa ape. 

Reissussa Nna sujautti pastaan tuoretta korianteria, mikä sopi ruokaan tosi hyvin. Korianteri on yksi lempiyrteistäni, joten käytin sitä myös omassa versiossani. Korianterin lisäksi hyödynsin pastaan jääkaapista löytyneet persiljan jämät. Lisäksi korvasin alkuperäisen ohjeen limen puolikkaalla sitruunalla, koska pidän sen mausta itse enemmän. Tämä ohje poikkeaa muutenkin hieman alkeperäisestä ohjeesta, jonka voi lukea esmes. Nna:n blogista.


avokadopasta
2 kypsää avokadoa paloiteltuna (hieman ylikypsät sopivat parhaiten)
pari kourallista tuoreita yrttejä silputtuna (korianteri, persilja, basilika tai muita lempiyrttejäsi)
1dl juustoraastetta
1 valkosipulinkynsi murskattuna
½ sitruunan mehu & kuoriraaste
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
n. desi pastan keitinvettä

250g (pinaatti)pastaa
pinnalle tuoretta chiliä sekä juustoraastetta

Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Keitä pasta al denteksi suolatussa vedessä. Ota keitinvedestä desi talteen ja sekoita kastikkeet joukkoon. Valuta pasta ja nostele avokadokastikkeen joukkoon, tarkista että suolaa on tarpeeksi.  Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti