perjantai 3. toukokuuta 2013

parsa-pekonipitsa.

Täällä eletään taas sitä jokakeväistä parsarakkautta. Tuntuu, että tänä vuonna parsanippujen hintakaan ei ole niin päätä huimaava kuin aiemmin, joten oonkin nassutellut noita vihreitä tankoja vielä tavallistakin enemmän. Parhaalta parsa maistuu mielestäni yksinkertaisesti pannulla paistettuna, voisulan tai hollandaisekastikkeen kera. Tänä keväänä meillä on ehditty upottaa parsaa myös salaatteihin ja keittoihin, on sitä paistettu pekoniin käärittynäkin.

Keittiön kaappeja siivoillessa vastaan tuli bearnaisekastikepussi. Ostan niitä aina välillä pitsaan, kun olen loputtoman kyllästynyt tomaattikastikkeeseen (enkä laiskuuksissani jaksa sitten vääntää bearnaisekastiketta erikseen pitsaa varten). Kuulostaa ehkä vähän epäilyttävältä, mutta esimerkiksi bearnaisekastike, lohi & tuoreet yrtit toimii pitsassa ihan loistavasti. 

Siitä se ajatus tähänkin pitsaan sitten lähti. Tuon pekonin tilalle lättyyn sopisi mainiosti se kylmä- tai lämminsavulohikin.


pitsataikina 2 pellillistä
2dl vettä
½pss kuivahiivaa (tai 25g tuorehiivaa)
ripaus sokeria
suolaa
5-6dl jauhoja
n. ½dl öljyä

Liota hiiva, suola ja sokeri n. 42 asteiseen veteen (tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen). Lisää jauhoja taikinaa koko ajan vaivaten, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Vaivaa lopuksi joukkoon öljy. Kohota taikinaa liinan alla vähintään puoli tuntia.

Muotoile pitsat pellille, lisää täytteet. Paista 225 asteessa n. 15min tai kunnes pinta ja reunat ovat saaneet väriä.


täytteeksi (riittää 2 pitsaan)
n. 2dl bearnaisekastiketta
½-1 nippu parsaa
1 iso sipuli
100g pekonia
150g emmental/mozzarella juustoraastetta
(vähän parmesaania pinnalle raastettuna)

tuoreita yrttejä (esim. rucola, basilika)

2 kommenttia:

  1. Eksyin tännekin ja näitä oli pakko kokeilla. Toiseen pellilliseen pekonia, toiseen kylmäsavulohta. Ja nam, että tuli hyvää! Tehdään toistekin! Kiitos!

    VastaaPoista