torstai 9. toukokuuta 2013

tiikerimuffinssit.

Tällaisia muffinsseja päädyin tekemään muutaman päivän tiikerikakkuhimoissani kärvisteltyäni. Ohjeella tulee 12 keskikokoista muffinssia.




tiikerimuffinssit
100g voita pehmitettynä
2dl sokeria
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
2rkl kaakaojauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat taikinaan yksitellen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa  (kaakaojauhetta lukuunottamatta), sekoita taikinan joukkoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.

Ota puolet taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon kaakaojauhe.

Nostele molempia taikinoita muffinivuokiin. Täytä vuoat vähän yli puolilleen, sillä taikina kohoaa hieman paiston aikana. Pyöräytä muffinsseissa vielä haarukkaa, jotta tumma ja vaalea taikina sekoittuu hieman, ja muodostuu raitoja.

Paista 175 asteessa n. 20min tai kunnes muffinssit ovat kypsiä, mutta sisältä vielä mehevän kosteita.

Muffinit maistuvat uunituoreena sellaisinaan, mutta voit myös kuorruttaa ne hieman jäähtyneenä.

kuorrutteeseen laitoin
180g maustamatonta tuorejuustoa
130g tummaa suklaata
(nonparelleja)

Sulata suklaa, sekoita joukkoon tuorejuusto. Sivele kuorrutusta veitsen avulla muffinssien pinnalle. Koristele halutessasi nonparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti