torstai 9. helmikuuta 2012

paholaisenhillo.

Ensimmäiset muistot paholaisenhillosta ovat jossain lapsuudessa, kun naamariin kauhottiin kyseisellä hillolla höystettyä Rosson kanapastaa. Sen jälkeen vastaan on tullut onneksi myös omakyhättyjä versioita, mutta itse en ole koskaan jaksanut kyseistä hilloa keitellä. Luulin homman olevan jotenkin hirveän työlästä.. Paholaisenhillo yhdistetään usein grilli- ja liharuokiin, mutta kyllä mä saan sovellettua hilloa rehupainotteiseen ruokavalioonikin aika mainiosti. Paholaisenhillo on vaan niin jumalattoman hyvää (musta alkaa tuntua että olen ylistänyt vähän joka ruuan näissä blogiteksteissäni aika samoilla sanoilla, mutta ruoka nyt vaan on mulle se juttu..)! Itse yhdistän hillon mieluiten juustoihin, pitsaan tai pastaan. Ja siitä valmistuksen työläydestä, ihan höpöhöpöjuttua ja turhia ennakkoluuloja, täähän on helppoo kun mikä!



Siitä ohjeessa pysymisestä mulle ei kannata mainita. Leipominen on asia erikseen, mutta varsinkin tällasissa hillo-/mössöjutuissa ei ole mun mielestä niin justiinsa jos raaka-aineet ei mee ihan just niin grammalleen kun reseptissä lukee. Tähän reseptiin yritän kuitenkin kirjata aika tarkkaan oman ohjeeni, jossa on muuten käytetty hieman myös ihanaa Essential chilli-ginger-lemongrass kastiketta.




800g tomaatteja kaltattuna
2dl vettä
½-1dl sokeria
2 punaista paprikaa
1 chilipalko
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1rkl omenaviinietikkaa
suolaa, pippuria, basilikaa, paprikajauhetta
1dl hillo-marmeladisokeria

Paloittele kaltatut tomaatit, paprikat, chili (poista siemenet), sipulit ja valkosipulit ja lisää kiehuvan veden joukkoon. Lisää sekaan myös mausteet, viinietikka sekä ½-1dl tavallista sokeria. Anna kiehua miedolla lämmöllä hyvän aikaa, kunnes kasvikset ovat kunnolla pehmentyneet. Jos haluat, voit surauttaa seoksen sauvasekoittimella hieman tasaisemmaksi. Lisää joukkoon hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä noin 10min. Kaada kuumennettuihin lasipurkkeihin aivan piripintaan, sulje metallikannella ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä hieman jäähtyneet purkit kylmään.


Kaikessa yksinkertaisuudessaan tomaattikastiketta, mausteita, mozzarellaa, tuoretomaattia, punasipulia ja tuoretta basilikaa. Tarjotaan paholaisen hillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti