tiistai 21. helmikuuta 2012

appelsiinipullia & mansikkahilloa.

Koska ei keretty viettämään laskiaista ollenkaan.. Tai no ei me sitä erityisemmin varmaan oltas vietettykään mutta PULLAA pittää olla! Kokeilin maustaa pullataikinan kardemumman lisäksi appelsiinin mehulla ja kuoriraasteella, toimi! Appelsiinin maku ei ollut kovin vahva (mun makuun se olisi voinut olla vahvempikin), mutta erottui kuitenkin selvästi. Taikina onnistui muutenkin tosi hyvin ja sain ensimmäistä kertaa elämässäni leivottua pullaa johon olin itsekin tyytyväinen. Juhoki söi vaan 5 pullaa putkeen :D


appelsiinilla maustetut pullat
2½dl täysmaitoa
½pss kuivahiivaa
1dl sokeria
suolaa
kardemummaa
1 appelsiinin raastettu kuori
½ appelsiinin mehu
kardemummaa
1 kananmuna
100g voita pehmitettynä
n. 7-8dl vehnäjauhoja

Liota hiiva lämmitettyyn maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma, appelsiinin kuoriraaste & mehu sekä n. puolet jauhoista. Sekoita taikinaan kananmuna ja pehmitetty voi sekä loput jauhoista. Kohota taikinaa ainakin puoli tuntia lämpimässä paikassa. Mitä pitempään taikina saa kohota, sitä mehevämpiä pullista tulee. Muotoile kohonneesta taikinasta pullat, sivele kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 5-10min.


Itetehdyt hillot on paljon parempia ku kaupan, laskiaispullia ajatellen keittelin sitten omat mansikkahillot. Vielä kun pullien väliin täräytti amarettolla maustettua kermavaahtoa niin lopputulos oli kieltämättä aikas herkullinen.

mansikkahillo
n. 500g pakastemansikoita
½-1 appelsiinin mehu
2cl cointreauta
2dl hillo-marmeladisokeria

Laita mansikat kattilaan, kuumenna ja keitä kymmenisen minuuttia tai kunnes ne ovat sopivasti pehmenneet. Soseuta halutessasi tasaiseksi. Lisää joukkoon appelsiini mehu, -likööri ja sokeri. Keitä vielä n. 5min ja säilö lasipurkkeihin tai pakkaseen.

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen yläkuva! Pullatkin on vähän toisen näköisiä kuin itse leipäkonetaikinasta väsäämäni kikkareet, jotka täytin Lidlin hillolla ja kevytkermavaahdolla :) Appelsiinireseptejä oli uusimmassa Me-lehdessä. Siinä suositeltiin appelsiinia mm. porkkanasosekeittoon. Meinaan kokeilla.

    VastaaPoista
  2. kuva on hyvä koska sen otti juho. ja koska uusi kamera.

    VastaaPoista