maanantai 6. kesäkuuta 2011

kirjapläjäys.


Akseli Herlevin Täydellä Sydämellä on ollut tilauslistalla ilmestymisestään lähtien ja muutama päivä sitten kävin vihdoin noutamassa kirjapaketin postista. Ensimmäisenä ei voinut olla huomaamatta että kirjan ulkoasu ja reseptikuvat tuovat heti mieleen Sara la Fountainin Passion for Foodin - tättärää, samoja tekijöitä löytyy. No, Fountainin kokkaustaidoista voi olla ja ollaankin montaa mieltä, mutta Akselilta odotan joka tapauksessa paljon. Kirjaan on koottu osa Top Chef-kilpailussa nähtyjä ruokia sekä reseptejä Akselin uran varrelta. Vielä en ole ehtinyt selailemaan kirjaa tarkemmin, reseptikokeiluja luvassa myöhemmin.


Nettitilausta tehdessä tuntui turhalta tilata vain yksi kirja, ja päädyin ostamaan myös ChocoChilin Elinan Viiden tähden vegaanin. Vaikka kasvisruoka on ollut ruokavalioni kulmakivi jo vuosia, sana vegaani kuulostaa aina jotenkin ikävältä, mauttomalta ja tärkeilevältä. Suosin suomalaista, enkä ymmärrä miksi esimerkiksi kotimainen maitotuote, etenkään jos se on luomua, olisi yhtään sen huonompi vaihtoehto kuin ulkomailta tuotu soija tai sen johdannainen. Jokainen voi kuitenkin lykätä suuhunsa mitä haluaa, ja omasta mielestä ruokaohjeet ovat sitä varten että niitä saa ja pitää soveltaa oman maun mukaan. Pakko myöntää, että Elinan kirjassa on monia houkuttelevia reseptejä, turha hifistely puolestaan on jätetty muille. Ainakin uunipaahdetut ruusukaalit sekä focaccia toimii - ainakin paremman puoliskoni kokkaamana (näiden kanssa oli nätisti tarjolla vielä Omenamintussakin juuri väkerreltyä mozzarellatomaattia. Ahneuksissani ehdin kuitenkin tykittää sapuskat kurkusta alas ennen kuin valokuvan ottaminen tuli mieleen..). Olen aika laiska ruuanlaittaja kesäisin kun ei oikein tee mieli syödä kuin salaatteja, tai kylmiä ruokia, mutta ainakin yksi seitan pitää nähdä meidän keittiössä piakkoin.


Viikonloppuna matkustin juhlimaan tuoretta ylioppilasfelipoikaa, ja samalla reissulla sain mukaani Savo a la carten (kyllä, tämähän oli joululahja.. pitäisiköhän reissata kotopuoleen useammin..) sekä äiten Turun Sanomien juttuvinkkikisassa voittaman ja minulle lahjoittaman Turku lautasella-kirjan. Teos esittelee kymmenen ravintolaa (med pintaraapaisu reseptiikoista) Turun Aurajokirannasta. Savo a la carten sivuilta voi puolestaan bongata tunnettuja savolaisia ruokapaikkoja ja niiden tuotoksia. Tertin Kartano, Kenkävero, Ravintola Talli ja muutama muukin koettu, monta vielä kokeiltavana.


Niin ja sitten on vielä uusi Glorian ruoka & viini sekä Viini-lehti, joten lukemista ja kokeilemisen arvoisia reseptejä luulis riittävän nyt ainakin vähäksi aikaa. Eiköhän noista jokunen löydä tiensä blogiinkin.. (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti