maanantai 27. kesäkuuta 2011

rocky road-kakku.


Juhannuksen mökkireissun jälkeen kotona nökötti vajaa pussillinen vaahtokarkkeja. Messevä rocky road-brownie on houkutellut jo jonkin aikaa, ja Mau Mau Mau-kasta-blogin uusin päivitys näytti sen verran simppeliltä että päädyin tekemään browniekakun.

Alkuperäisessä ohjeessa vaahtokarkkeja oli 150g, meidän vajaassa pussissa ei ollut varmaan puoltakaan siitä.. Puolitin karkit ja ihmettelin miten kakkuun saisi edes mahtuman paljon enempää.. :D Messevä kakku kaikenkaikkiaan, yhden pienen palan jälkeen olo oli jo ihan ähky. Huhujen mukaan suklaakakun kanssa sopii myös esimerkiksi vaniljajäätelö tai kermavaahto.

pohja
3 kananmunaa
1dl kahvia
180g voita sulatettuna
3dl sokeria
n.3dl jauhoja
1dl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
½dl hasselpähkinäjauhetta (jätin pois ja korvasin normijauhoilla..)

Sekoita kananmunat, kahvi ja voisula. Sekoita myös kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen joukkoon. Voitele ja korppujauhota halk. n. 24cm irtopohjavuoka, kaada taikina vuokaan ja paaista 170 asteessa 20-26min.

rocky road
150g tummaa suklaata rouhittuna
100g vaahtokarkkeja paloiteltuna
(50-100g hasselpähkinärouhetta)

Lisää vaahtokarkit ja suklaa kakun päälle, paista uunissa vielä 5-10min niin että suklaa sulaa ja vaahtokarkit savat vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti