maanantai 4. heinäkuuta 2011

kirsikka-suklaa-muffinssit.

Raparperihuuman pahin vaihe alkaa pikkuhiljaa laantua, eli nyt voidaan siirtyä eteenpäin. Kirsikoita! Kesän ihanuuksia ovat ne pienet torikojut, joissa myydään jos jonkinmoista hetelmää, marjaa ja kasvista. Useimmin mukaan lähtevät kirsikat.

Kirsikkaohjeita löytyy netin syövereistä suhteellisen vähän, johtuu varmaan pitkälle siitä että kirsikkahan on parasta ihan sellaisenaan. Olisin kovasti halunnut käyttää taikinaan kirsikkalikööriä, mutta sellaistahan ei Mikkelin Alkojen hyllyvalikoimasta enää löydy. Vaihtoehtona olisi ollut väkevä kirsikkaviini, mutta laiskana tyttönä en kolmen vartin pulloa jaksanut muiden ostosten mukana kotiin roudata. Siispä ostin pullon Lindemans Kriek-kirsikkaolutta. Olut tällaisessa ohjeessa saattaa kuulostaa oudolta, mutta ne jotka tuota kyseistä kirsikkaolutta ovat joskus maistaneet tietävätkin jo, että eihän se oluelle maistu. Kirsikkaolut toimi ohjeessa hyvin, vaikka tuskin se yhtä voimakkaan kirsikanmakuista on kuin havittelemani likööri.


Oli kyllä parhaita muffareita aikoihin, ihanan ilmavia ja meheviä yhtä aikaa. Ja kirsikka ja suklaa nyt vaan rakastaa toisiansa. Ohjeesta tulee n. 12 pienehköä (leivosvuokaan tehtyä) muffinssia.

kirsikka-suklaa-muffinit
2 kananmunaa
1dl sokeria
½dl fariinisokeria
60g voita sulatettuna
2,5dl jauhoja
ripaus kanelia
vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1/4dl maitoa
1/4dl kirsikkalikööriä
1dl kirsikanpaloja
75g (tummaa)suklaata rouhittuna

Vaahdota kananmunat ja sokerit. Sekoita kuivat aineet kulhossa, yhdistä maito ja likööri keskenään. Sekoita muna-sokerivaahtoon hieman jäähtynyt voisula, jonka jälkeen lisää taikinaan kuivat aineet vuorotellen maito-likööriseoksen kanssa. Sekoita lopuksi varovasti joukkoon kirsikanpalat sekä suklaarouhe. Paista 200 asteessa 18min.

Jäähtyneet muffarit kuorrutin kerma-rahkaseoksella (osan kermasta värjäsin vaaleanpunaiseksi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti