perjantai 26. elokuuta 2011

tatti ja vahvero, mikä oiva pariskunta.



Hoplaa! Eipä ole tullut käytyä sienimetsällä sitten varmaan sen jälkeen kun olen ollut about viisivuotias, että olihan sitä nyt jo korkea aika kunnostautua asian suhteen. Sienituntemukseni on huono, tai oikeastaan aivan perseestä, mutta onneksi minulla oli keskiviikkona Ristiinan mökkireissulla mukana parempia sienituntijoita. Löydettiinkin jo parissa tunnissa iso kasa keltavahveroita, mustatorvisieniä ja jokunen herkkutattikin. Muutama tatti tuhottiin jo mökillä, mutta harmikseni loput olivat niin matoisia ettei niiden syömistä voinut edes ajatella.. Olin kuitenkin niin innoissani vahveroista ja torvisienistä että torstaisen työpäivän jälkeen uskalsin lähteä Mikkelin sienimetsille jo ihan yksikseni.


sienikeitto 2 annosta
keltavahveroista ja torvisienistä


n. ½ litraa sieniä pilkottuna
1 sipuli hienonnettuna
1-2rkl vehnäjauhoja
voita
n. 5 dl vettä
kasvis- tai sienifondia
½-1dl kermaa
tuoretta lipstikkaa
tuoretta persiljaa
mustapippuria
125g Koskenlaskija Voimakasta
loraus valkoviiniä
(suolaa)

Kiehauta sienet omassa nesteessään, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi ja sipuli, kuullota hetki. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin, kaada joukkoon vesi koko ajan sekoittaen. lisää fondi, hienonnetut yrtit ja mustapippuri. Keitä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Lisää keittoon paloiteltu juusto ja kerma, sekoittele kunnes juusto on sulanut. Lisää loraus valkoviiniä ja tarvittaessa suolaa.


Jokunen päivä sitten paistoin pellillisen Kädenvääntöä-blogissakin leivottuja punajuurikeksejä aura- ja briejuuston kaveriksi. Nam!

2 keitettyä punajuurta raastettuna
2,5dl jauhoja
0,5tl leivinjauhetta
60g voita pehmitettynä
suolaa
1dl raastettua parmesaania

Sekoita ainekset tasaiseksi, muotoile taikina pötköksi ja kelmuta. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa ainakin tunnin ajan. Leikkaa pötköstä viipaleita ja asettele ne pellille, paista 200 asteessa n. 10-15min.

Itsehän en mitään pötköttelyjä tai siistinnäköisiä viipaleita alkanut, joten painelin taikinaklönttejä suoraan pellille (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti