torstai 4. elokuuta 2011

valkosuklaa-mustikkakakku.

Mökkireissulla Ristiinaan ei kertynyt mittavaa kalasaalista, mutta mustikoita tuli poimittua jonkin verran. Maku-lehdessä (kesä 3/2011) kuumotellut herkullisen oloinen ja näköinen mustikka-suklaakakku pääsisi siis vihdoinkin kokeiluun. Ilmavan kakun kuuluu jäädä sisältä hieman löysähköksi, ja päätinkin kokeilla hieman mutakakkua muistuttavaa leivonnaista välillä valkosuklaaseen. Onhan lähimuitissa vielä rocky road-kakku sekä perinteinen mud cake, joten valkosuklaa oli ihan kivaa vaihtelua.

Pakko myöntää että olin hyvin epäilevä tämän kakun onnistumisen suhteen, sillä jauhoja ei ole käytetty juuri nimeksikään kananmunien määrään verrattuna. Toisekseen kananmunavaahdot eivät ole ainakaan toistaiseksi olleet tämän kotileipurin parasta osaamisaluetta, ainakin mitä tulee macaron-leivoksiin.. Kakusta tuli kuitenkin oikein herkullista ja mehevää, vaikka valkosuklaan maku ei selvästi erotukaan. Helppo ja yksinkertainen kakku jota tulee varmasti leivottua vielä uudestaan, alkuperäinen suklaaversio jääköön myös odottamaan vuoroaan.

Koska Juholla oli niin kovin kiire kaljalle, emme kerenneet maistamaan kakkua lämpimänä. En sitten tiedä miten se "mutakakkumaisuus" olisi näkynyt lämpimässä kakussa, kylmänä kakku pysyi kuitenkin hyvin kasassa. Koska kananmunaa on käytetty niin paljon, mistään kuivakakusta ei kuitenkaan voi puhua, sen verran kosteaa ja ilmavaa valmis kakku on.


valkosuklaa-mustikkakakku
150g valkosuklaata
50g voita
6 kananmunaa
2dl sokeria
½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
½dl maissitärkkelysjauhoja
1tl leivinjauhetta
½l mustikoita (itse en tainnut käyttää ihan näin paljon)

Sulata voi ja valksouklaa mikrossa (vähän kerrallaan, valkosuklaa palaa helposti!). Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset sokerin kanssa löysähköksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja sekoita ne vaahtoon. Yhdistä jauhot sekä leivinjauhe, siivilöi ja kääntele varovasti taikinan joukkoon. Sekoita lopuksi joukkoon suklaa-voi seos.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele ja jauhota vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan, ripottele pinnalle mustikat. Paista kakkua 175 asteessa n. 30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti