sunnuntai 14. elokuuta 2011

ristiäisjuttuja.

Taannoin julkaisin muumikakkupostauksen Akun ja Teron 2-vuotissynttäreiltä. Juhannusaattona kaksospojat saivat pikkusiskon, ja vanhempien kanssa tuli puhetta ristiäiskakkujen leipomisesta. Pientä Nellaa juhlittiinkin sitten 13.8., Jurassicrockin lomassa.


Makutoiveina kakkuihin oli mansikkaa, minttua ja suklaata. Päädyin tekemään täytteiksi mansikka mascarponevaahtoa sekä minttuhyytelöllä maustettua suklaavaahtoa, kuorrutus vaniljakreemillä maustetusta kermavaahdosta. Askartelinpaskartelin myös vauvan jalan muotoisia keksejä vaaleaan piparkakkutaikinaan, koristelut erivärisillä pikeereillä. Enpä noista kekseistä sitten muistanut mitään kuvaa ottaa..

Näillä hermoilla leivonnaisten monimutkaiset koristelut eivät tule kysymykseenkään, mutta niin pienen ihmisen takia haastoin nyt hermoni ja ajattelin kokeilla jonkinlaisen ristiäiskoristeen väkertämistä. Sekoitin marsipaania ja sokerimassaa, värjäsin seosta pastaväreillä. Ruusut koristelin kuivatuksen jälkeen helmiäisellä kimallespraylla. Kengät on tehty marsipaanimuotilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti