torstai 6. lokakuuta 2011

chili-suklaapalat.

Sattuipa tässä niin että mulla oli melkein ihan oikea loma. Lauantaista keskiviikkoon vapaata (jos koulua ei lasketa), siis mitä ihmettä?! Olisin halunnut lähteä Kontulaan viettämään vapaapäiväni, mutta tottakai ne on töissä sillon kun mulla olisi ollut vapaata.. No, on mulle jokunen oikea lomapäiväkin tässä kertynyt että kai niitä voisi sovitella kalenteriin myöhemmin..

Ensimmäiset kolme vapaapäivää/yötä rymysin baareissa ja näin ihmisiä siis, mutta kovin nopeasti tuli sellainen turhautunut ja tylsistynyt fiilis että mitäköhän tässä nyt sitten tekisi. Loppujenlopuksi en tehnyt oikein mitään, tuhlasin rahojani kauppoihin ja löysäilin kotona. Ei tullut edes leivottua mitään erikoisempaa, ainoat postauksen arvoisen ovat nämä suklaa-chilipalat. Inspiroiduin viime Hesanreissulta ostamastani cacao & chili -mausteseoksesta.

Mitenkään voimakkaasti chili ei erotu vaan leivokset ovat hyvinkin pehmeänmakuisia. Juho, joka ei oikein chilistä tai tulisista mausteista juurikaan innostu söi monta palaa putkeen. Eli jos haluaa perinteisiin mokka- tai suklaapaloihin vähän vaihtelua niin suosittelen kokeilemaan. Alunperin tämä onkin jostain napattu mokkapalaohje.. Onpahan kyllä taas jotain niin yksinkertaista ja helppoa että vähän hävettää kun en ole jaksanut alkaa koetella taitojani minkään erikoisemman parissa. Seuraavaksi alkaakin sitten hääkakkumittelö, joten mitään uutta en lupaa ennen ensi vkloppuna juhlittavia Neiti Lokakuun ja miehekkeensä naimiaisjuhlia.


chili-suklaapalat 1 pellillinen
5dl sokeria
5dl jauhoja
vaniljasokeria
1 ½tl soodaa

Sekoita kuivat aineet keskenään.

1rkl tabascoa
(cacao & chili mausteseosta)
2½dl maitoa
200g voita
4rkl kaakaojauhetta

Kiehauta ja yhdistä jauhoseoksen kanssa.

2 kananmunaa
1dl maustamatonta jogurttia

Sekoita joukkoon jogurtti ja lisää kananmunat kun seos on hieman jäähtynyt. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa n. 20min. Anna jäähtyä ennenkuin lisäät kuorrutteen.

KUORRUTE
100g voita
2rkl maitoa
1rkl tabascoa
40g chilisuklaata
1rkl kaakaojauhetta

tomusokeria (itsellä meni about se puoli pakettia mitä kaapissa oli, olis varmaan menny enemmänkin.. jos kuorrute on kovin löysää, vispaamalla siitä saa vähän paksumpaa)

Kiehauta ainekset, lisää joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan paksuista. Levitä pohjan päälle, koriste.

2 kommenttia:

  1. Taas kerran ihanan näköisiä leivoksia. Hääkakkuja mietimmekin sulhon kanssa eilen. <3 Niistä tulee varmasti myös äärimäisen upeat.

    VastaaPoista
  2. voi kiitos! oon niin innoissani teidän häistä, aika on mennyt kyllä ihan tosi nopeasti.. enää muutama päivä!! pari kakkua tein tänään puolivalmiiksi pakkaseen, huomenna taas vähän lisää.. :>

    VastaaPoista