keskiviikko 28. syyskuuta 2011

hyydytetyt mustikka-mascarponeleivokset.

Tuli vietettyä taas muutama päivä Helsingissä. Hyviä reissuja, vaikkakin Mikkeliin palaaminen tuntuu joka kerta vaikeammalta, en oikein enää jaksa viihtyä täällä. Uusia tuulia kaivattaisiin, mutta täällä ei tunnu tuulevan koskaan. Tai ehkä mulla on vain joku kummallinen muuttogeeni joka pakottaa liikkumaan hetken paikallaanolon jälkeen. En myöskään voi olla ajattelematta että vaikka olenkin laiminlyönyt opiskelujani niin monesti töiden (tai sitten darran..) takia, saatan ehkä sittenkin joskus valmistua. Ja rehellisesti sanottuna, koulutuksen ja tähän mennessä hankitun työkokemuksen mukanaan tuomat mahdollisuudet muualla houkuttelevat paljon enemmän kuin se, että jäisin tänne jumittamaan. Nähtäväksi jää mitä sitä sitten valmistumisen jälkeen jaksaisi lähteä tekemään.


Olin tänään tositosi pitkästynyt. Jääkaappiin oli unohtunut mascarponejuusto jolle kyllä oli ihan oikeitakin suunnitelmia mutta ne sitten vaan jäi.. Tein siitä sitten pari tämmöistä mustikka-mascarpone hyydykettä. Vähän korkeitahan näistä tuli (koska joku oli tosi laiska ja jaksoi askarrellapaskarrella kolmen tai neljän muotin sijaan sitten vain kaksi hyydykemuottia).. Kaadettuani massat muotteihin epäilin kyllä tosissaan jaksaako liivate pitää korkeita leivoksiani pystyssä.. Mutta kyllä jaksoi. Kiilteestäkin tuli liian tumma ja kuvasta näkyy miten se meinaa lähteä valumaan reunoilta, mutta onneksi vain meinaa.

Ainoastaan noihin suklaakoristeisiin olin tyytyväinen, ja makuun. Muuten leivoksien ulkonäöstä tuli kyllä aika mälsät, tyhmä minä kun ei tehnyt matalampia leivoksia.

Amatöörileipuri valmisti muotit -piirtoheitinkalvosta-. Kalvo suikaleiksi ja ulkoreuna teipillä kiinni. Kalvo irtoaa hyytyneestä leivoksesta helposti, tosin kiillettä jouduin hieman avittamaan veitsellä.

mustikka-mascarponeleivokset 4kpl

10 dominokeksiä
55g voita

Yhdistä murskatut keksit ja sulatettu voi, jaa seos neljään muottiin (asetat muotit leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle). Levitä seos tasaisesti muottien pohjalle, nosta muotit jääkaappiin.

250g mascarponea
2dl kermaa
n. 1dl mustikkajogurttia
sokeria
vaniljasokeria
4 liivatelehteä
n. 4cl mustikkalikööriä, -keittoa tai -mehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Notkista mascarpone ja yhdistä jogurtin kanssa, lisää seos kermavaahdon joukkoon. Mausta sokereilla. Kuumenna likööri kiehuvaksi, siirrä kattila pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet liköörin joukkoon. Jäähdytä hieman ja lisää liivateseos mascarponetäytteen joukkoon huolellisesti sekoittaen. Jaa täyte muotteihin ja hyydytä pakkasessa tai jääkaapissa.

2 liivatelehteä
n. 0,5dl mustikkalikööriä, -keittoa tai -mehua
n. 1,5dl mustikkasosetta
(sokeria)

Käsittele liivatteet kuten edellä, sulata kiehautetun liköörin joukkoon. Lisää mustikkasose (&sokeri). Kaada leivosten pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti