keskiviikko 4. tammikuuta 2012

karpalo-kinuskijuustokakku.

Käsky kävi jotta Juhon ja tämän sukulaisten joulupöytään voisi jonkun jälkkärintapaisen pyöräyttää :D Toiveena ei ollut muuta kuin että käyttäisin jälkkärissä anoppini poimimia karpaloita, joita meille oli aikaisemmin ilmestynyt pakastimeen. Päädyin taas vaihteen vuoksi juustokakkuun, täytteeseen kinuskia ja päälle tein karpaloista ja karpalomehusta kiilteen. Ai että, mun mielikuvituksella ei kyllä tosiaankaan ole mitään rajoja.. huoh. Toivottavasti kakku kuitenkin maistui!

karpalo-kinuskijuustokakku

photo by Emilia Korhonen

pohja
180g digestivekeksejä
75g voita

Vuoraa irtopohjavuoan (halk. n. 24cm) pohja leivinpaperilla. Sekoita murskatut keksit sekä sulatettu voi keskenään ja painele seos vuoan pohjalle.

täyte
2,5dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk (n. 120g) toffeevanukasta
n. 1dl kinuskikastiketta
5 liivatelehteä
2rkl karpalomehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan väh. 5 minuutiksi. Vaahdota kerma, notkista tuorejuusto, yhdistä. Sekoita joukkoon myös vanukas sekä kinuskikastiketta maun mukaan. Kiehauta tilkka karpalomehua, siirrä kattila pois liedeltä ja sulata liivatteet mehun joukkoon. Sekoita liivateseos huolellisesti täytteen joukkoon, kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia.

kiille
n. 1,5dl karpaloita
3dl karpalomehua
3 liivatelehteä

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Ripottele karpalot hyytyneen kakun pinnalle. Kuumenna tilkka mehua, sulata joukkoon liivatteet ja lisää joukkoon loppu mehu. Kaada liivateseos varovasti kakun ja karpaloiden päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti