lauantai 7. tammikuuta 2012

rommilla maustettu pannacotta med karamellisoidut karpalot.

Pakastimessa odottelevat karpalot innostivat herkuttelemaan. Panna cotta on tosi helppotekoinen jälkkäri, jos vaan malttaa odotella hyytymistä ainakin sen pari tuntia. Tässä on ihan perusohje, johon on lisätty vähän rommia makua antamaan. Erityisen hyvin jälkiruokarommiksi sopii aavistuksen vaniljan ja kaakaon sävytteinen Sailor Jerry Spiced tai Captain Morgan Spiced Gold.



pannacotta
1dl kermaa
1,5dl maitoa
0,5dl sokeria
1-2rkl Sailor Jerry Spiced Rum (tai muuta tummaa rommia)
2 liivatelehteä

Kiehauta kerma, maito ja sokeri. Lisää joukkoon rommi ja liotetut liivatteet. Kaada seos annosmaljoihin ja anna jähmettyä kylmässä. Tämä satsi riittää kahteen isoon cocktail-lasiin.

karamellisoidut karpalot
1,5dl karpaloita
20g voita
1dl fariinisokeria

Sulata voi ja sokeri kattilassa, lisää joukkoon karpalot. Anna seoksen kiehua muutama minuutti, jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Lusikoi karpaloseosta hyytyneen pannacotan päälle.

Kauralastuihin mulla ei ole antaa sen tarkempaa ohjetta. Ne on valmistettu sulattamalla
150g voita, johon sekoitin
n. 1,5dl sokeria,
n. 1dl vehnäjauhoja,
n. 4dl kaura- + ruishiutaleita ja
1tl leivinjauhetta.

Tärkeintä on että rasva on tarttunut kauttaaltaan karuhiutaleihin, niin että sitä ei lillu enää taikinakulhon pohjalla.. Painele taikina lusikalla noin 0,5cm paksuiseksi levyksi uunipellille keskelle leivinpaperia (seos leviää paistettaessa aika paljon). 200C ja 10 min, leikkaa annospaloiksi samantien kun otat pellin uunista, sillä kauralastut jähmettyvät nopeasti. Näissä ei kai voi epäonnistua vaikka mittasuhteet eivät ihan täsmäisikään.

Jos ei halua ihan niin jäätävän kokoista jälkkäriä, annosmaljaksi käypi loistavasti vaikka shottilasi.

2 kommenttia:

  1. lastuihin en laittaisi leivinjauhetta :)

    VastaaPoista
  2. en tiiä vaikuttaako leivinjauheen poisjättäminen, minä oon aina sitä laittanut. aika monessa kauralastuohjeessa sitä näyttää olevan..

    VastaaPoista