keskiviikko 4. tammikuuta 2012

persikkapiirakka.

Ei hyvänen aika sentään miten mua itteänikin huvittaa tää mun mielikuvituksen määrä. Piirakkaa! Tulipahan taas tehtyä.. Ens kerralla lupaan postata jotain uutta, muuten en postaa mitään.

Tämäkin resepti on julkaistu blogissa jo aikaisemmin, eri täytteellä tosin (011211 puolukka-valkosuklaapiirakka). Piirakoiden saralla tämä on kyllä edelleen yksi minun omista suosikeista, vaikka onkin ruotsalaiseen tapaan melko makea pläjäys. Persikoiden tilalle sopii myös esmes luumut tai mandariinilohkot.


persikkapiirakka

taikina
1 1/4dl vehnäjauhoja
½tl suolaa
115g voita
2rkl ranskankermaa

Nypi ainekset yhteen tai pyöräytä monitoimikoneessa nopeasti, niin että taikina juuri ehtii muodostua palloksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita vuoka hetkeksi kylmään. Kuumenna uuni 225 asteiseksi ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.

täyte
3-4 persikkaa (tai yksi tölkki säilykeversioita)
3 keltuaista
2dl sokeria
2rkl vehnäjauhoja
1/4dl ranskankermaa

Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Viipaloi sillä aikaa hedelmät ohuiksi viipaleiksi. Vatkaa täytteen muut aineet yhteen sileäksi kastikkeeksi. Asettele hedelmäpalat piiraan pohjalle ja kaada kastike päälle. Paista piirakkaa 35minuuttia alumiinifoliolla peitettunä ja ruskista lopuksi vielä 10min ilman foliota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti