maanantai 25. heinäkuuta 2011

"kinder"-leivokset ja muita hyvyyksiä.

Blogiavaruudessa törmäsin mm. feetun-blogissa leivottuihin kinder-leivoksiin. Kinder-suklaata leivoksissa tosin ei ole käytetty laisinkaan, mutta voikreemi-suklaayhdistelmä toki muistuttaa maultaan hieman kinderiä.

Ohje on mitoitettu ilmeisesti yhdelle kokonaiselle uunipellille. Itse tein puolikkaalla ohjeella taannoin Ikeasta ostettuun 37cm x 25cm uunivuokaan, ja tuskailen jo nyt mihin helvettiin nuo kaikki loput leivokset onnistun hävittämään. Hyviä olivat, mutta todella ällömakee pläjäys, niinkuin on se kinder-suklaakin..


"kinder"-leivokset 1 pellillinen
6dl sokeria
5dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl kaakaojauhetta
3dl kuumaa vettä
300g voita sulatettuna
4 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää vesi ja sulatettu voi, sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon kananmunat. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, paista 200 asteessa 30-35min.

Jäähdytä ja lisää päälle voikereemi:

150g voita
5dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria
2 keltuaista

+ 200g maitosuklaata

Vatkaa voi ja sokeria vaahdoksi, lisää keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä kreemi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa jottei sula suklaa sekoitu kreemin joukkoon.

Sulata suklaa ja levitä se jähmettyneen kreemin päälle.


Iltapalaksi töiden jälkeen kokkailin taas bataattisosekeittoa tällä kertaa kookosmaidolla höystettynä. Helppoa ja hyvää, bataatti nyt vaan ei petä koskaan. Keiton kanssa tarjottiin sämpylöitä.

2-3 annosta

½ iso bataatti
2 perunaa
2 porkkanaa
½ tölkkiä (a 400ml) kookosmaitoa
voita
kasvisfondia
suolaa
reilusti chiliä
mustapippuria

Keitä kuoritut ja lohkotut bataatti, porkkana ja perunat kypsiksi kasvisfondilla maustetussa vedessä. Kaada ylimääräinen vesi pois, lisää mausteet ja kookosmaito, soseuta. Poraa vielä sauvasekoittimella joukkoon muutama kylmä voinokare, siirrä kattila takaisin levylle ja kuumenna keitto kiehuvaksi.

yrttiset sämpylät
2½dl kasvislientä (tai vettä)
½pss kuivahiivaa
sokeria
suolaa
1-2 porkkanaa raastettuna
kuivattua basilikaa
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
n. 3/4dl auringonkukan siemeniä
½dl seesaminsiemeniä
n. 7dl jauhoja
öljyä

Liota lämpimään kasvisliemeen hiiva, sokeri ja suola. Lisää yrtit, siemenet, porkkanaraaste sekä osa jauhoista. Vaivaa taikinaa, lisää samalla jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Lisää loppuvaiheilla joukkoon öljy. Kohota taikinaa lämpimässä ainakin puoli tuntia, muotoile sämpylät ja paista 225 asteessa n. 10min.

2 kommenttia:

  1. Vaikken kinder-suklaasta erikoisemmin välitä, nämä leivokset taatusti maistuisivat ja todennäköisesti loppuisivat kesken..

    VastaaPoista
  2. toi kinderpiirakka<3 aivan hiton hyvää!!!!!!

    VastaaPoista