torstai 28. heinäkuuta 2011

kukkavihannesten kosto.


Löysin eilen kauppareissulla violetin kukkakaalin. Se oli niin uusi ja omituinen ilmestys, että se oli pakko ostaa.

En oikein jaksanut miettiä mitä erikoista olisin kukkakaalista voinut tehdä. Toisaalta olisin halunnut järkyttää työkavereitani syömällä töissä lounaaksi violetin väristä kukkakaalipyrettä, mutta päädyin sitten kuitenkin kasvispiiraaseen. Mieto ja pehmeänmakuinen parsa- ja kukkakaali saavat makua mausteisesta kananmuna-maitoseoksesta.

pohja
125g voita pehmitettynä
½dl kaurahiutaleita
1½dl hiivaleipäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1/4dl kylmää vettä
suolaa

Sekoita pehmeä voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

täyte
n. 10cm pala purjoa pilkottuna
kukkakaalia
parsakaalia
2 kananmunaa
3dl kermamaitoa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
chilijauhetta
juustokuminaa
1-1,5dl juustoraastetta

Ripottele piirakan pohjalle silputtu purjosipuli sekä parsakaalin ja kukkakaalin kukintoja. Sekoita kananmunat, kermamaito ja mausteet ja valuta seos tasaisesti piirakkavuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 30min.

1 kommentti: