keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

hyydytetty smoothiekakku.

Idean tähän hyydytettyyn "smoothie"kakkuun menin törkeästi kopioimaan vastikään Kettuterroristit-blogissa julkaistusta ohjeesta. Hyydytetyt kakut on niin vaivaton tehdä ja smoothiepohja taas on vähän kevyempi vaihtoehto perinteiselle hyydytetylle juustokakulle. Kermavaahtoa oli kuitenkin pakko saada kakun päälle ettei ihan mene terveysintoiluksi (: Kermavaahdon maustoin mustikka-vaniljarahkalla.



 pohja
150g jogurtti-mansikka muromysliä
50g voita

Hienonna muromysli esim. blenderissä, sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka viileään täytteen valmistuksen ajaksi.

täyte
4dl mansikka-vaniljajogurttia
2 banaania
n. 200g pakastevadelmia (tai muita marjoja) sulatettuna
+ marjoista sulanut mehu
sokeria maun mukaan
5 liivatelehteä
n. 3cl raparperilikööriä (tai mehua)

Laita jogurtti, banaani, sokeri, vadelmat ja niiden mehu blenderiin ja soseuta tasaiseksi. Kuumenna likööritilkka kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivateseos huolellisesti smoothien joukkoon ja kaada seos vuokaan. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

 

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun kokeilit smoothiekakkua!:) Ja fiksusti käytit liivatelehtiä vegegelin sijaan.;) Täytyy itsekin tehdä uusia smoothiekakkukokeiluja, ja nimenomaan liivatelehdillä hyydytettynä, niin ei tarvitse jäädyttää.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oon ainakin toistaiseksi vielä vähän skeptinen noiden kasvipohjaisten hyydytysaineiden kanssa, varsinkin kun mitä olen ihmisten kokemuksista saanut vähän sellaisen käsityksen että toimivuus on ainakin tuon vegegelin ja agarin kanssa vähän niin ja näin.. smoothienkakku oli muuten kyllä tosi hauska idea! tästäkin kakusta voisi tehdä niin monenlaista eri variaatiota, ehkä kokeilen ensi kerralla hedelmä-smoothiekakkua (:

      Poista