keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

suklaa-maapähkinämuffinit.

Jaaha, taas on laiskuutta etsiä uusia reseptejä. Eihän mun oikeastaan tarvii, kun niin moni ruokablogi syöttää ohjetta sellaisella tahdilla että välillä ihmettelen miten ihmisillä on aikaa kirjoittaa niin usein, tai leipoa niin usein, tai koristella niin uskomattoman hienosti. Ja kaiken lisäksi ottaa vielä upeita kuvia. Mun tekee vaan mieli leipoa, ja syödä. Enkä yleensä jaksaisi hifistellä ollenkaan, kun en oikein osaakaan.

Tein muffinsseita pitkästä aikaa, kun Kinuskikissalta ilmestyi taas kiva ja inspiroiva uusi resepti. Näistä tuli ihan jännän makusia, maapähkinävoista ja minusta ei silti tullut ainakaan vielä mitään ylimpiä ystäviä. Muffinit ovat kuitenkin kadonneet tasaisella tahdilla jääkaapista, joten ihan kokeilemisenarvoinen resepti. Minun mielestä nämä oli parhaimmillaan seuraavana päivänä kun maut oli ehtinyt vähän tasoittua.


Ohjeella piti tulla 12 isoa muffinia, mä tein puolikkaalla ohjeella & mun mielestä ihan normaalikokoisella muffinivuoalla (johon mahtuu aika kivasti esmes noi kaupan leivosvuoat joihin yleensä teen muffinit) ja 12 sain silti. No eihän siinä, se on sitten taas vaan syötävä.. :D Tässä taas alkuperäinen ohje:

suklaa-maapähkinämuffinit 12 isoa muffinia
150 g suklaata rouhittuna
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
1 ½ dl suolattuja maapähkinöitä


(koristeluun 
2dl kermaa vaahdotettuna
1dl maapähkinävoita
vaniljasokeria
sokeria)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet kulhossa ja lisää taikinan joukkoon vuoroin maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe sekä pähkinät.

Voitele muffinipelti tai käytä paperisia muffinivuokia. Annostele taikina vuokiin. Paista muffinit 225 asteessa n. 15min. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti