keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

savujuustolla maustettu kasvispiirakka.

Tällasta piirakkaa tein eilen iltapalaksi, tai tarkotus oli tehdä kun ruumiinlämpö nousi yli 38 asteen ja sen jälkeen oli aika voimaton olo.. Jälkkäriksi kehittelemäni smoothie-kakun olin onneksi saanut jo hyytymään. J auttoi tekemällä piirakkataikinan ja mun ei tarvinnut kuin heitellä päälle täytteet ja täräyttää piirakka uuniin. On kivempi sairastaa kun ympärillä on paljon ruokaa. :D

K-kaupasta löytyi uutta leppäsavustettua juustoraastetta sopuhintaan ja kokeilin sitä tähän ohjeeseen. Savuaromi antaa mun mielestä kasvisruokiin vähän sellasta "lihaisaa" ja runsaampaa makua.. Lisäksi piirakkaan tuli kirsikkatomaatteja, sipulia, mozzarellaa, kesäkurpitsaa, paiston jälkeen pinnalle vielä tuoretta basilikaa. Helppoo ja hyvvää.



pohja
125g voita pehmitettynä
3,5dl jauhoja
suolaa
1/4dl kylmää vettä

Nypi jauhot, suola ja pehmitetty voi. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

täyte
n. 1rasia kirsikkatomaatteja
pieni pala kesäkurpitsaa
1 sipuli 
200g mozzarellaa

Puolita tomaatit, viipaloi sipuli ohuiksi viipaleiksi, paloittele kesäkurpitsa ja viipaloi mozzarella. Levitä ainekset tasaisesti vuokaan.

munamaito
3dl kermamaitoa
2 kananmunaa
mausteita (pippuri, suola, basilika, paprikajauhe..)
n. 1dl (savustettua) juustoraastetta

Riko munien rakenne, lisää maito ja mausteet ja vatkaa seos tasaiseksi. Kaada piirakkavuokaan täytteiden päälle, ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 30min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti