tiistai 20. maaliskuuta 2012

torta på torta.

Sitruunatorttu on yksi lempijälkkäreistäni, mutta ei kyllä ihan heti muistu mieleen olenko sitä koskaan tai ainakaan piiiitkään aikaan tullut itse tehneeksi. Varmaan tyyliin joka toisessa kirjahyllystämme löytyvässä leivontakirjassa onkin jonkin sortin sitruunapiirakan tai -tortun ohje, pitäisiköhän ottaa haasteeksi kokeilla kaikki läpi ja etsiä niistä se parhain resepti.. :D



Anteeksi blogihistorian ehkä kököimmät ruokakuvat vähään aikaan. Tämä helppo ohje ei kuitenkaan ole yhdestäkään leivontakirjastani, vaan näppärästi taas kopsattu muilta. Ohjehan on siis vasta julkaistu Kinuskikissan nopea sitruunatorttu. On mielettömän hyvää, tosin tämä jälkkäri vaatii kylkeensä ehdottomasti vaikkapa kermavaahtoa, koska täyte on sen verran kirpsakkaa pelkiltään.  Harmi, on aina niin surullista kun joudun lisäämään jälkiruokaani kermavaahtoa. 

Ohje on mitoitettu normiin, halkaisijaltaan about 24cm piirakkavuokaan. Ostin vastikään sokkarin alennuskorista pikkuisia, halk. 19cm piirakkavuokia, ja leivoin vaihtoehtoisesti niillä kaksi pikkupiirasta.

 
murotaikinapohja
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

täyte

2 dl sitruunamehua (3-4 sitruunaa)
2 ¾ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa
3 munaa 



Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuviat aineet keskenään ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Purista sitruunoista mehu. Sekoita jauhot ja sokeri keskenään. Lisää mehu, kerma sekä kananmunat, sekoita tasaiseksi.Kaada täyte vuokaan, paista 175 asteessa 45min. Tarjoa kylmänä.

3 kommenttia: