perjantai 28. tammikuuta 2011

muumikakkuja.

Vastikään juhlittiiin kaksospoikien Akun ja Teron 2-vuotissynttäreitä. Toiveena oli muumikakut kummallekin. Akun kakkua varten tein 3 pientä kaakaokääretorttupohjaa mansikka-banaanitäytteellä, Teron kakkuun myöskin 3 kääretorttupohjaa normiversiona, hedelmätäytteellä. Kumpaistakin kakkua varten paistoin vielä yhdet kääretorttupohjat muumikuviota ja nimikylttiä varten.

Hahmottelin varsin isopäiset (eh..) muumikuvioni ensin paperille, jonka jälkeen ääriviivat oli helppo piirtää läpi leivinpaperille. Koko kakkuprosessin ehdottomasti ärsyttävin osuus oli muumikuvioiden leivinpaperista irti leikkaaminen.. Tämän jälkeen asetin leivinpaperimuumin valmiin kääretorttupohjan päälle ja leikkasin pienellä hedelmäveitsellä pohjasta muumikuvion mallin mukaan.


Muumit päällystin sokerimassalla. Kauli sokerimassa (250g paketti riitti molempiin muumeihin sekä nimikyltteihin) tomusokeroidulla alustalla levyksi. Levitä muumipohjien päälle ja reunoille ohuelti hilloa ja nosta kaulittu sokerimassalevy pohjan päälle. Painele sokerimassa tasaisesti muumin pintaan ja leikkaa reunoista ylimääräinen sokerimassa terävällä veitsellä pois. Nimikyltit tein samalla tekniikalla.

Suloisempia ilman silmiä minusta :>


Akun kakun kuorrutukseen käytin 5dl kermaa + 250g maitorahkaa (+sokeria). Osan kermasta värjäsin vihreällä elintarvikevärillä ja kuorrutin sillä kakun pinnan. Reunoille levitin parhaani mukaan tasaisesti värjäämätöntä kermavaahtoa ja kakun päälle reunoille tein vielä pursotukset. Tämän jälkeen sokerimassamuumi ja nimikyltti nostettiin ja paineltiin kevyesti kakun pinnalle. Muumin silmät ja nimikyltin teksti on tehty sinisellä koristelugeelillä.


Teron kakku samaan tapaan, paitsi kakun pinta kuorrutettiin vihreän sijaan siniseksi värjätyllä kermavaahdolla. Oikein paljon onnea vielä pienille juhlijoille!

kääretorttupohja
3 kananmunaa
1dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
(2rkl kaakaojauhetta)

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Vaahdota munat ja sokeri, siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi puuhaarukalla. Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa 5-8 min.

mansikka-banaani-täyte 1 kerrokseen
2,5dl kuohukermaa
250g maitorahkaa
½-1dl sokeria
½dl vaniljakreemijauhetta
250g mansikoita

- 2-3 banaania
- mansikkahilloa n. 1,5dl
- vaniljasokerilla maustettua maitoa kakun kostutukseen

Tee mansikoista survos (sattumia saa olla reilusti mukana). Vaahdota kerma, lisää rahka ja vaniljakreemijauhe ja sekoita hyvin. Mausta kermavaahtoseos sokerilla ja sekoita joukkoon mansikkasurvos.

Viipaloi banaanit n. ½cm viipaleiksi. Kostuta pohja kevyesti maito-sokeriseoksella ja levitä pinnalle mansikkahilloa. Levitä hillon päälle tasaisesti mansikka-kermaseosta ja pinnalle banaaniviipaleita.

hedelmätäyte 1 kerrokseen
2,5dl kermaa
250g rahkaa
1tlk persikoita sokeriliemessä
1½-2tlk ananaspaloja
½dl vaniljakreemijauhetta
½-1dl sokeria

- n. 2dl makeutettua omenasosetta (mitä makeampaa, sen vähemmän. soseen voi korvata n. 1,5dl omenahilloa)
- ananas- tai persikkalientä (tölkistä) pohjan kostutukseen

Paloittele persikat pieniksi kuutioiksi. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe ja rahka. Mausta sokerilla ja sekoita joukkoon persikkakuutiot.

Kostuta pohja hedelmäliemellä. Levitä pohjalle tasaisesti omenasosetta ja persikka-kermaseosta. Lisää lopuksi päälle ananaspaloja.

2 kommenttia:

  1. söpöt! onnistuiskohan muumimamma samalle päivälle :)

    VastaaPoista
  2. onnistuu, vähän jälkikäteen mutta parempi myöhään ku millonkaan (?)

    VastaaPoista