torstai 2. joulukuuta 2010

2. joulukuuta, vaaleat piparkakut.

Hanna on jo useampana vuonna julkaissut blogissaan joulukalenteria ja minultakin on sellaista kyselty, joten tästä se lähtee. Toisin kuin Hanna, joka on fiksusti suunnitellut "luukkuja" etukäteen, itselläni ei ole vielä aavistustakaan siitä, mitä seuraavat 22 luukkua tuovat tullessaan.

Tunnen itseni huonoksi jouluihmiseksi, sillä en pidä joulupipareista, en joulutortuista, en tontuista, kyntteliköistä tai monesta muustakaan jouluun liittyvästä asiasta. Äite on kuitenkin leiponut jouluisin (ja monesti muulloin myös, meilläpäin saatetaan syödä joulutorttuja kesälläkin..) EDIT. siis kesällähän ne ovat luumutorttuja, äiten huom.) tavallisten piparkakkujen lisäksi näitä vaaleita pikkuleipiä, jotka ovat minulta saaneet jo kunnianimen piparkakku, niin paljon ne omaan jouluuni kuuluvat.

ei, en edellenkään omista ainuttakaan piparkakkumuottia. tällä kertaa piparit muotoiltiin ohutreunaisen viinilasin avulla. :F

vaaleat piparkakut ihan helevetin monta kappaletta
250g voita
2dl sokeria
1 kananmuna
1dl kermaa
2½dl perunajauhoja
5½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
2tl kardemmummaa
(½ sitruunan mehu ja raastettu kuori)

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmuna ja lisää muut aineet. Anna taikinan jähmettyä kylmässä ennen leipomista. Paista pipareita 225 asteessa n. 8 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Etkö tykkää joulutortuista bikooos sullon rumimmat kuteet ja pisin naama, eiku luumuhillon takia vai ihan muute vaa? Aattelin vaa ku tuli ostettuu kaupasta uutta torttuhilloo, omena-kaneli! Testiin.

    ps.mullo hattiwatti piparimuotteja!

    VastaaPoista
  2. en tie, ehkä se on se luumuhillo, emmä varsinaisesti sitä inhoo mut ehkä mulle on tullu överit.. omena-kaneli kuulostaa kyllä hyvälle, pitänee testata myös!

    p.s. hv. en ees tykkää muumeista. paljoo.

    VastaaPoista