tiistai 13. syyskuuta 2011

pumpkin pie!

Tällä totutulla päivitystahdilla voisi kai luulla minun olleen leipomistauolla. Meille saapui uusi perheenjäsen, puputyttö Halla, joka vie hieman mustasukkaisen lajitoverinsa Heeven kanssa nyt paljon vapaa-aikaamme. Tauolla en kuitenkaan ole, vaikka blogia ei olekaan tullut päiviteltyä. Olen tehnyt mm. kakkukokeiluja Neiti Lokakuulle, mutta siitä aiheesta kirjoittelen enemmän sitten ensi kuun lopulla.

Sen verran pitää tosin mainita, että kakkukokeiluja tehdessä tutustuin hieman kehrätyn sokerin saloihin. Koristeena kehrätty sokeri olisi ollut näyttävää, mutta kakun oltua jonkin aikaa huoneenlämmössä jouduin pettyneenä toteamaan, että nämä sokerikoristeet eivät tule kysymykseen. Ne nimittäin sulavat lämpimässä (niin, meillä on yleensä aika lämmin..), tai niin ainakin minun koristeeni tekivät. Onneksi itse kakusta tuli hyvä, kehrätyn sokerin pariin palaan ehkä joskus tulevaisuudessa.. Iso ehkä.

minun tekemä koriste muodostamassa lätäkköä. so sweet.

Olen alkanut pitää syksystä. Rakastan sadonkorjuuaikaa.

Pari päivää sitten koin töistä tullessani iloisen yllätyksen - Juho oli käynyt ostamassa torilta minitomaatteja, avomaankurkkuja, lehtipersiljaa, porkkanoita, perunoita.. ja yhden valtavan kurpitsan. Hyvyyksiin rahaa meni vain kymppi. Kurpitsaa ollaankin nyt sitten syöty keitossa, sämpylöissä ja kurpitsansiemeniäkin on kuivattu ja paahdettu. Tänään tein kurpitsasta piirakan.



pumpkin pie
4dl vehnäjauhoja
200g voita pehmitettynä
ripaus suolaa
1/4dl kylmää vettä

Nypi voi, jauhot sekä suola sekaisin. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina hetkeksi kylmään jähmettymään. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200 asteessa 5min.

3-4dl kurpitsasosetta
1dl fariinisokeria
kanelia
inkivääriä
ripaus suolaa
1 prk (150g) ranskankermaa
3 kananmunaa
½-1dl maitoa

Sotke ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa 35min. Tarjoa jäähtyneenä.

2 kommenttia:

  1. Kakkukokeiluja, voi miten jännittävää. :)) Odotan innolla. Eihän tässä ole enää kuin ihan vähän päälle kuukausi H-hetkeen.

    VastaaPoista
  2. Jep, tuntuu että aika on mennyt yhdessä hujauksessa! Haluaisin olla rohkaiseva ja sanoa että älä jännitä kun se on ihan turhaa, mutta tiedän että jännität kuitenkin. Innolla odotellaan täälläkin <3

    VastaaPoista