keskiviikko 14. syyskuuta 2011

rahkapullaa!

Niinpä, näin siinä sitten taas kävi kun jäin yksin kotiin. Pullaa. Ei sentään piirakkaa TAAS, vaikka yksi resepti odottaakin kokeiluvuoroaan (joka on luultavasti pian). En tiedä miksi pullaa, olen varmaan jokaisessa pullapostauksessani muistanut mainita että pulla ei ole se meikän ykkösherkku. Ja että pullataikinan kanssa on usein ongelmia, me ei vaan tulla toimeen. Eikä mun edes tehnyt mieli syödä pullaa, teki vain mieli leipoa pullaa..

No, sitten kun vain omaksi ilokseni leivon niin kaikki menee tietysti hyvin. Maltoin jättää taikinan vähän löysemmäksi ja annoin sen kohota hyvän aikaa, joten "vasarana tämä hyvä"-pullien sijaan onnistuin tekemään kuohkeita ja ilmavia leipomuksia. Pulliin piti saada myös messevä rahkatäyte, jonka pinnalle sotkin vähän marjahilloa.


1 annos pullataikinaa

täyte
250g maitorahkaa
1 kananmuna
n. 1,5dl sokeria
vaniljasokeria

hilloa

Sekoita rahkatäytteen ainekset (ilman hilloa) tasaiseksi.

Pyörittele kohonneesta pullataikinasta pyöreitä pullia, nosta pellille ja kohota vielä hetki. Paina pienellä lasilla keskelle syvennys ja voitele pullien reunat kananmunalla. Lisää syvennykseen rahkatäytettä ja tiputa rahkan päälle muutama pieni nokare hilloa. Sekoittele hilloa varovasti esmes. cocktailtikulla rahkan joukkoon. Paista 225 asteessa n. 15min.

2 kommenttia:

  1. Hih. Söpöjä pullavaisia, ja oli oikein kilttiä leipoa ne, kun niin halusivat tulla leivotuiksi! Luulisin, että niille löytyy innokkaat syöjät myös, vaikkei syöminen niiden alkuperäinen syntymisinnoitus ollutkaan :) Tykkään tuosta hillopyörreideasta, taidan lainata seuraavilla pullasessioillani.

    VastaaPoista
  2. eiköhän työpaikalta löydy muutama sokerihiiri jolle voi nämä pullat syöttää (: en tiedä mistä tuo hillo-idea tuli, varmaan tulee kyllä tehtyä toistekkin tämmöisiä "hillorahkapullia".. olivat pulliksi yllättävän hyviä ;)

    VastaaPoista