lauantai 3. syyskuuta 2011

pätkiskakkua.


Niinhän siinä sitten kävi että koko loppuviikoksi pamahti saikkua keuhkoputkentulehduksen takia. Olen koittanut tappaa aikaa sisustamalla makkaria uuteen uskoon, viettämällä aikaa uuden perheenjäsenemme xboxin seurassa ja tietysti myös sotkemalla keittiötä. Tämän pätkiskakun ohje on tullut vastaan usein, mutta itse en ole tätä aiemmin tehnyt. Helppo ja maittava kakku suklaan ystäville.

Harjoittelin taas lisää marsipaaniruusujen tekoa. No, eivätpä nuo minun askartelematpaskartelemat epämääräiset marsipaaniklöntit muistuta kukkia sitten laisinkaan, ainoastaan lehdistä tuli kivat kun ne on tehty muotilla. "Ruusuihin" käyttämäni marsipaanin värjäsin vihreällä ja sinisellä pastavärillä, lehdet ovat vaaleaa marsipaania. Suihkautin tekeleiden päälle vielä helmiäispinnan kimallespraylla.

Tein kakun taas pikkuvuokaan puolikkaalla taikinalla, tässä kuitenkin ihan alkuperäinen ohje.

pätkiskakku
4dl jauhoja
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
150g voita sulatettuna
2dl bulgarianjogurttia
6 pätkis-patukkaa
3 kananmunaa

kuorrutukseen 200g suklaata ja n. 1 dl kuohukermaa. kovan kuoren saat jättämällä kerman pois.

Yhdistä kuivat aineet. Sulata kattilassa rasva ja pätkikset. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen jogurtti sekä kananmunat. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, paista 175 asteessa n. 45min.

Sulata suklaa vesihauteessa, sekoita joukkoon hieman kermaa. Aluksi seos paksunee mutta lämmittämällä, kermaa lisäämällä ja sekoittamalla seoksesta saa taas tasaisen. Valuta suklaa kakun päälle. Kakku kannattaa kuorruttamisen ajaksi nostaa esmes uuniritilän päälle (jonka alle vaikka leivinpaperi suojaksi) ja vasta sitten tarjoilualustalle. Näin ylimääräinen suklaasula ei suttaa tarjoiluastiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti