maanantai 19. syyskuuta 2011

mango-melonijuustokakku + muita synttäriruokia.

Eilen vietettiin Juhon synttäreitä (lue: syötiin koko päivä). Aamulapala/brunssi käytiin taas nauttimassa ihanassa Vileessä, josta on jo melkeinpä muodostunut vakkaripaikkamme silloin kun halutaan syödä hyvin.


Halusin myös kokkailla itse Juholle jotain hyvää, kauppahallista valittiin mukaan hevosen sisäfileetä. Hevosenlihan syöminen saattaa kuulostaa rujolle, mutta itse saisin pahemmat omantunnontuskat vaikkapa kaupan tehotuotetun possunlihan syömisestä. Jokainen voi pohtia itse kumpi eli paremman elämän ennen teurastusta. Tai sitten olla pohtimatta ja haistattaa paskat vastuulliselle kuluttamiselle.

Medium piffee tarjoiltiin yrttiporkkanoiden, paistetun sipulin ja suppisten sekä punkkukastikkeen kera.


Tällaisen pläjäyksen tein sitten synttärikakuksi (halk. 24cm vuokaan). Mangokakku on varmaan yksi suosituimmista juustokakuista, tähän kakkuun meloni tuo uuden, kivan säväyksen.

Meloniaromi tulee Midori-likööristä. Midori kuuluu Alkon tilausvalikoimaan, mutta itse tilaaminenhan ei mitään maksa ja tilausvalikoiman tuotteita joutuu odottelemaan maksimissaankin yleensä vain viikon. Suosittelen käyttämään tilausvalikoimaa muutenkin jos löytyy kiinnostusta tutustua vähän erikoisempiin tuotteisiin. Helsingin suunnalla pyörivien kannattaa suunnata Arkadian myymälään, veikkaisin että sieltä tuota melonilikööriä löytyy ihan hyllystäkin.

mango-melonikakku

1 pötkö (175g) domino-keksejä
75g voita

Sekoita sulatettu voi ja murskatut keksit, painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2,5dl kermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1prk (125g) mangososetta
sokeria
vaniljasokeria
2 kananmunan valkuaista
5 liivatelehteä
n. 4cl melonilikööriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto. Vatkaa valkuaiset kovahkoksi vaahdoksi, lisää kermavaahtoseokseen yhdessä mangososeen kanssa. Mausta sokereilla.

Kuumenna melonilikööri kiehuvaksi, siirrä kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sulata liivatteet liköörin joukkoon. Sekoita hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon, kaada täyte irtopohjavuokaan. Laita kakku pakastimeen pariksi tunniksi ennen kuin valmistat kiilteen (kakun voi hyydyttää toki myös jääkaapissa).

2dl appelsiini-mango mehua
5cl melonilikööriä
2 liivatelehteä

Liottele liivatteita kylmässä vedessä n. 5min, kiehauta likööri, siirrä kattila pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne liköörin joukkoon. Lisää mehu ja kaada seos hyytyneen kakun pinnalle. Anna kiilteen hyytyä jääkapissa ennen kuin irrotat kakun vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti