keskiviikko 25. tammikuuta 2012

banaanihillo.


Banaanihillon ohjeeseen törmäsin ihan sattumalta selaillessani random-blogeja blogilistalta. Kuulosti herkulliselta ja helpolta. Ja onkin, vähän oli pakko päästä heti maistamaan. Hillon seuraksi paistoin sitten kasan lättyjä. Steriloiduissa purkeissa, viileässä ja pimeässä hillo kyllä säilyy useita viikkoja, ellei sitä tule syötyä..

Alkuperäinen ohje on löytyi selaillessa Riivaaja Riinan salattua elämättömyyttä.

banaanihillo
5-6 kypsää banaania
1 lime
1 dl vettä
3,5dl sokeria
½ vaniljatanko (tai vaniljasokeria)
kanelia

Purista limestä mehu kulhoon. Viipaloi banaanit ohuiksi siivuiksi ja sekoita limemehun kanssa. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa. Kun seos kiehahtaa, lisää joukkoon lime-banaanisotku. Keittele miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko (jos käytät vaniljasokeria, lisää se joukkoon vasta loppuvaiheessa) sekä ripaus kanelia. Keitä seosta ainakin puolisen tuntia. Kaada valmis seos steriloituun lasipurkkiin/-purkkeihin, anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilö viileässä, valolta suojattuna tai vaihtoehtoisesti vaikka pakastettuna muovirasiassa.

3 kommenttia:

  1. Banaanihillo kuulostaa varsin erikoiselta kyllä.. Hyvä että oli hyvää. :)

    VastaaPoista
  2. oli herkullista, teen tätä varmasti toistekkin (:

    VastaaPoista
  3. Hyvä ohje, Kiitos siitä, mutta ensi kerralla vähennän sokerin määrää. Limen sijaan laitoin sitruunan. Sekin sopii hyvn.

    VastaaPoista