maanantai 10. syyskuuta 2012

cookie pops.

Pieniä ja söpöjä cake popseja tuli leivottua jo aiemmin, tällä kertaa tein sokerihimoissani cookie popseja. Aikalailla samaa settiä nämäkin ovat, paitsi helpompia valmistaa. Ja ihan ällöhyviä (ihan niinkuin tuolla sokerin/suklaan/keksin määrällä voisi saada jotain pahanmakuista aikaan..). Tein popsit minttudominoista, Pirkan minttusuklaarakeista sekä vaniljarahkavalmisteesta. Mansikkadomino-valkosuklaa yhdistelmä toimii kuulemma myös hyvin. Mango-/sitruuna-/appelsiinituorejuusto mixattuna normi- tai mansikkadominoihin kävi myös mielessä ennen kuin päädyin minttusuklaavariaatioon. Enivei - tyyli on vapaa ja mielikuvitus rajana.


1 pötkö (175g) minttudominokeksejä
100g minttusuklaarakeita
200g Sunnuntai vaniljarahkavalmistetta (100g olisi varmasti riittänyt, mutta en tiennyt mihin muualle olisin tähän hätään tuota valmistetta käyttänyt, joten täräytin näihin koko purkin..)
200g maitosuklaata

nonparelleja, pähkinärouhetta, kookoshiutaleita, kaakaojauhetta yms. koristeluun, suolakiteitä makua antamaan

Murskaa keksit ja suklaarakeet esmes. blenderissä, sekoita joukkoon rahkavalmiste. Pyöritte massasta pieniä palloja. Laita valmiit pallot jääkaappiin/pakkaseen kylmettymään hetkeksi, näin keksipalloja on helpompi käsitellä.

Sulata suklaa, pyörittele keksipallot suklaassa. Nosta varovasti popsit suklaasta haarukalla, valuta ylimääräinen suklaa pois, siirrä popsit leivinpaperilla vuoratulle alustalle, koristele ja nosta pellerot jääkaappiin jähmettymään.

1 kommentti: