tiistai 18. syyskuuta 2012

sekametelimuffarit.

Leipomisvimma oli tänään kova, mutten oikein meinannut keksiä mitään kivaa leivottavaa. Tylsyyksissäni päädyin sitten muffinsseihin. Halusin käyttää kuorrutteessa nyt sitä Violan uutta mangotuorejuustoa, itse muffinssitaikinaan laitoin mustaherukoita, ihan vaan sillä perusteella että ainakin juomissa mustaherukka ja mango toimii mun mielestä ihan loistavasti yhdessä. Ängin sitten vielä valkosuklaatakin taikinaan, koska valkosuklaa on hyvää ja koska ajattelin suklaan tasottavan vähän herukoiden hapokkuutta.

Tykkäsin varsinkin tuosta mangotuorejuustosta kovasti, voisi siitä joskus kehitellä jotain vähän erikoisempaakin. Mutta eipä siinä, kyllä näistäkin hyviä tuli.


n. 12 pienehköä mustaherukka-valkosuklaamuffinssia mangokuorrutteella 

2 kananmunaa
1½dl sokeria
60g voita sulatettuna
2½dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
½dl mangolikööriä, -mehua tai maitoa
n. 2dl mustaherukoita (jos jäisiä, sekoita marjojen joukkoon 1rkl perunajauhoja)
n. 75g valkosuklaata rouhittuna

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää sulatettu (hieman jäähtynyt) rasva. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon vuoroin liköörin/mehun/maidon kanssa. Lisää valkosuklaarouhe ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääntele lopuksi mustaherukat varovasti joukkoon.

Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa 15-20min.

kermaa
mangotuorejuustoa (viola)
sokeria

Vaahdota kerma, yhdistä notkistetun tuorejuuston kanssa. Mausta sotku maun mukaan sokerilla. Kuorruta muffinssit jäähtyneinä.


värjäsin osan kuorrutteesta pastavärillä vaaleanpunaiseksi, osan violetiksi ja osan jätin värjäämättä. lusikoin eri väriset kuorrutteet lusikallinen kerrallaan pursotinpussiin. siinä niitä nyt sitten on vähän kaikkia samassa muffinssissa.

2 kommenttia:

  1. Nom nom, kyllä vain olet taitava. Kaiholla tänään muistelin tekemääsi hääkakkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. minullekin muistui syksyn myötä teidän häät taas mieleen, ja miten ihanat juhlat teillä olikaan <3

      Poista