lauantai 7. toukokuuta 2011

mud cake.

Mitäpä muutakaan sitä perjantaiyönä tekis kun.. kakkua? Öinen leipomis- ja siivousvimma riistäytyy lähes poikkeuksetta käsistä kun jään yksin kotiin. Naapurit varmaan rakastaa mua.

Tarkoitukseni oli sortua syntiseen suklaaseen ja tehdä mutakakkua. Aikaisemmin en ole varsinaista mutakakkua tehnyt, ruotsalainen versio kladdkaka on kuitenkin ollut kokeilussa useastikin. Tämän kokeiluerän jälkeen jouduin toteamaan että mud caken ja kladdkakan ero ei maussa juurikaan tunnu (ei sillä että asia harmittaisi laisinkaan - herqa enivei). Käsittääkseni kladdkaka leivotaan kuitenkin aina kaakaojauhoilla, mud cake taas käyttäen oikeaa suklaata.

Jotta öinen setti ei jäisi turhan kevyeksi, mud cake herkuteltiin kermavaahdon sekä mustaherukkakastikkeen kera. Kakun ohje valittiin Maku-lehden sivuilta.

eräs haluaisi uusia lautasia, valkoiset, pyöreät ovat tylsähköjä.

mutakakku
4 kananmunaa
2dl sokeria
200g voita
200g tummaa suklaata
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sulata suklaa ja voi, sekoita hieman jäähtynyt seos varovasti muna-sokerivaahtoon. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Vuoraa halk. n. 26cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele ja korppujauhota reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 20-25min.

Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ja siirrä kakku sitten leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Jos haluat kakkuun kiinteämmän rakenteen siirrä kakku jääkaappiin jäähtymään, haaleana kakun sisus puolestaan on valuvaa.

mustaherukkakastike
2rkl vettä
200g msutaherukoita
1dl sokeria

Lisää ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keittele 5-10min kunnes seos on keittynyt hieman kasaan. Siivilöi, painele herukoita siivilää vasten jotta mahdollisimman paljon mehua irtoaa. Tarjoa haaleana tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti