perjantai 6. toukokuuta 2011

puoti & bistro Vilee.

Mikkelissä hyörivän ruuan ystävän kannattaa ehdottomasti vierailla puoti & bistro Vileessä (Porrassalmenkatu 22). Suhteellisen nuori bistro suosii luomua, lähialuetta ja pientuottajia, joka päivä vaihtuvalta ruokalistalta tarjotaan lisäaineetonta lähiruokaa n. 8-15 eugenin hintaan. Tällä kertaa vieraillessamme Vileessä listalla oli mm. luomumunista valmistettua tomaattimunakasta, kalakeittoa ja paistettua kuhaa salaatin kera. Tilaamani tomaattimunakas oli, valehtelematta, paras munakas jonka olen koskaan syönyt - paahdettuja tomaatteja, maustettua yrttisalaattia sekä voimakasta erikoisjuustoa (jonka nimeä en tietenkään muistanut kysyä). Ruokien kanssa tarjoiltiin Vileessä valmistettua tummaa ja vaaleaa leipää.

Viinioikeudetkin bistrolla on, vaikken alkoholituotteisiin olekaan vielä ehtinyt Vileessä tutustumaan: löytyy pienpanimo-oluita, luomuolutta sekä laatuviinejä Euroopasta.

Eniten minua viehättää Vileen tyyli ottaa asiakas huomioon. Edellisellä kerralla poiketessamme meillä oli (taas) krapula, eikä listalla ollut salaatti oikein inspannut. Tilannekartoituksen jälkeen meille tarjottiin lohivoileipiä. Käy! Leivänkin sai vielä valita itse, haluaako tummaa vai vaaleaa. Pieniä asioita, ei vaadi paljon aikaa ja vaivaa mutta jättää asiakkaalle hyvän fiiliksen.

Sisustukseltaan yksinkertaisen mutta viihtyisän Bistron keskellä on pitkä pöytä jolle on aseteltu ruokakirjoja. Lojuupahan siinä se paljon etsimäni Marco Pierre White White Heatkin. Tekisi mieli kysyä että paljolla myyt, mutta jätän tällä kertaa väliin ja siirryn ihailemaan erikoisjuustovalikoimaa.

Lisäksi Vileestä voi ostaa mukaansa esimerkiksi käsintehtyä italialaista pastaa, Himalajan vuorisuolaa, mausteita ja korkealaatuisia balsamicoja sekä oliiviöljyjä. Ja sitten on niitä itsetehtyjä konvehteja.. Valikoimasta löytyvät elintarvikkeet ovat kaikki joka lähituotettuja tai suoraan pieniltä maahantuojilta.

Jos ruuan lisäaineettomuus, alkuperä ja hyvä laatu kiinnostaa niin SUOSITTELEN poikkeamaan Vileessä. Itse olen jo ihastunut paikkaan täysin.

1 kommentti: