tiistai 3. toukokuuta 2011

kukkakaalikeittoa ja lohi-parsapiirakkaa.

EDIT. blogi sai vähän uutta ilmettä, toivottavasti selattavuus nyt paranee entisestä (:

Rakkauteni sosekeittoihin (pitsan lisäksi..) on varmaan käynyt ilmi blogia vähänkään seuranneille. Niille jotka potevat inhonsekaisia tunteita ajatelleensa nyt koulujen mauttomia vesilitkuja, ennakkoluulot pois. Voi, suola, kerma ja viini (tai tässä tapauksessa siideri) ovat avain helppoon onneen.

pinnalla paahdettuja kurpitsansiemeniä ja rucolaa.

omenainen kukkakaalisosekeitto
1 kukkakaali
1 iso sipuli
2 hapanta omenaa
n. ½dl kuivaa omenasiideriä
25g voita
1-1,5dl kermaa
kasvisfondia
suolaa
mustapippuria
(keitinlientä)

Kuori ja lohko omenat, paloittele kukkakaali ja sipuli ja laita kiehuvaan, kasvisfondilla maustettuun veteen. Keittele kunnes sipulit, omenat ja kukkakaali ovat pehmenneet. Jos keitinvettä on tässä vaiheessa runsaasti, ota osa talteen. Soseuta keitto, lisää kerma, voi, siideri ja mausteet. Kuumenna ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä.

Parsoista hullantuneena pyöräytin vielä keiton kyytipojaksi lohi-parsapiirakkaa. Käytin tuoretta kalaa, mutta piirakkaan voi toki käyttää mainiosti valmiiksi kypsennettyäkin lohta.


2dl hiivaleipäjauhoja
1dl ruisjauhoja
suolaa
125g voita
½dl kylmää vettä

Yhdistä jauhot ja suola. Nypi jauhoseos pehmeän voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

n. 6 parsaa
n. 200g ruodotonta lohta
2 punasipulia
3dl maitoa tai kermaa
2 kananmunaa
2rkl jauhoja
suolaa
mustapippuria
cayennepippuria
(pinnalle juustoraastetta)

Kuori ja lohko sipulit. Poista lohibiitistä nahka ja leikkaa kuutioiksi. Lado lohet ja sipulit piirakkavuokaan. Sekoita keskenään maito, kananmunat, jauhot ja mausteet ja kaada munamaito piirakkavuokaan. Poista parsojen kannasta puutunut osa, puolita parsat ja painele ne kevyesti piirakan pinnalle. Ripottele halutessasi vielä päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 35min. Anna piirakan vetäytyä rauhassa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti