tiistai 17. toukokuuta 2011

suklaakeksejä, kaninkarvaa & patonkia.

Useampi vapaapäivä putkeen ja tulihan siinä Leijonille joku MM-kultakin josta seurasi vähäcn hulivilihulinoita ja reissaamista. Pikkuhiljaa aletaan taas laskeutua arkeen, toisin sanoen keittiöön. Vaikka leipomisvimma olikin taas suuri, eilinen Helsingin reissu (Kauppatori & Leijonat tsek!) väsytti sen verran että mitään erikoisempaa en jaksanut alkaa taiteilemaan.

Olen himoinnut suklaakeksejä jo useamman päivän, nappasin Apsilta tuplasuklaa cookies-nimellä kulkevan reseptin. Tein taas vaan puolikkaalla ohjeella, meillä kun ei ole kovin montaa suuta ruokittavana.. Tässä on kuitenkin alkuperäinen resepti josta tulee keksien koosta riippuen n. 40 keksiä.


tuplasuklaa cookies
5½dl jauhoja
2rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
1tl suolaa
250g voita sulatettuna
1½dl sokeria
1½dl fariinisokeria
2tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
100g tummaa suklaata
100g valkosuklaata
1dl kaurahiutaleita (tai kookoshiutaleita/pähkinärouhetta)

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää voisulaan sokerit ja lisää kananmunat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten, siivilöi joukkoon jauhoseos. Lisää rouhittu suklaa sekä kaurahiutaleet, sekoita taikina tasaiseksi. Nostele uunipellille leivinpaperin päälle lusikalla taikinanokareita (jätä leviämisvaraa). Paista 175 asteessa noin 10min.

kania ei kuitenkaan ole vielä syöty. syyllinen on tällä hetkellä jonkin verran räjähtäneemmän näköinen kuin kuvassa..

Elämä on epävarmaa, syö jälkiruoka ensin. Koska päivän mättö oli vielä saamatta piti leipoa patonkeja, joihin tungetaan tietysti ihan överisti täytettä. Ja pupunkarvaa, koska sitä on jo toista kertaa tänä keväänä kämpässämme enemmän kuin paljon. Ilmeisesti Hermannin ensimmäinen kevätturkki olikin turhan kuuma..


rapsakkaa patonkia kolmesti
2dl maitoa
½pss kuivahiivaa
suolaa
sokeria
½dl öljyä
n. 5dl hiivaleipäjauhoja

voiteluun maitoa tai vettä
seesaminsiemeniä

Lämmitä maito, lisää hiiva, suola, sokeri ja vaivaa taikinaan jauhot. Lisää taikinaan lopuksi öljy. Kohota taikina lämpimässä noin kaksinkertaiseksi.

Muotoile taikinasta kolme patonkia ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Leikkaa patonkien pintaan viiltoja ja anna kohota vielä hetki (ilman leivinliinaa). Voitele ja ripottele leipien päälle seesaminsiemeniä, paista 225 asteessa n. 15min.

Jos haluat rapeakuorista leipää, älä peitä uunituoreita patonkeja leivinliinalla. Rapeutta saa myös lisättyä kun kaadat uunin pohjalle hieman vettä kun laitat leivät uuniin ja kerran paiston aikana.

2 kommenttia:

  1. Elämä on epävarmaa, syö jälkiruoka ensin, opetti äiti

    VastaaPoista
  2. Noi suklaakeksit olis varmaan sopivia vaikka ylppärijuhlissa

    VastaaPoista